RECENSIE: Sieges Even - Paramount

Sieges Even - Paramount
recensie cijfer 2007-09-25 Inside Out is niet alleen een platenlabel met naam in de prog wereld, ook heeft dit platenlabel een bepaalde status die het vaak ook overbrengt op de albums die zij uitbrengen. Zo ook de band Sieges Even. Dit Duitse viertal speelt prog rock zoals we gewend zijn te horen bij bands die gecontracteerd staan onder dit platenlabel. Opvallend is om te horen dat deze band absoluut geen Duitse tongval heeft. Dit is niet alleen opvallend, maar uiteraard ook een groot pluspunt.

Toch weet Sieges Even met Paramount niet echt te spetteren, ondanks dat het sterk begint met ´When Alpha And Omega Collide´. Het geluid van Paramount is tamelijk vlak en begint meer en meer, liedje na liedje een steeds langere zit te worden, waar soms geen einde aan lijkt te komen. Dat het kortste nummer op Paramount 5 minuten duurt, is hier mede debet aan. Al zijn er genoeg bands die hebben bewezen dat langere nummers niet saai hoeven te zijn.

Aan de muzikanten zelf ligt het nog niet eens. De drumpartijen van Sieges Even drummer Alex Holzwarth zijn lekker en ook de zang van Arno Menses is goed, alsmede de gitaarpartijen van prima klasse zijn. Toch is Paramount als collectief geen lekker geheel.

Hoogtepunt op Paramount is het nummer ´Duende´ waarin Sieges Even zichzelf eventjes ontstijgt en een lekker nummer neerzet met een aantal fijn op elkaar ingestelde muziekpartijen, die je bijna doen denken alsof je luistert naar een nummer van Opeth. De gemiddelde prog liefhebber zal Sieges Even prima kunnen verteren, Echt zwaar op de maag ligt deze band namelijk niet, de vraag is echter of Paramount genoeg biedt om ook de honger te stillen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Sieges Even Label:Inside Out
TSTGU - We Are Under Reconstruction Part 2

The Spirit That Guides Us - We Are Under Reconstruction part 2Ja, het Utrechtse The Spirit That Guides Us (TSPTGU) is inderdaad een...

Riverside - Rapid Eye Movement

Riverside (PL) - Rapid Eye Movement Het Poolse Riverside is in de progscene geen onbekende naam meer. Met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT