RECENSIE: Manowar - Gods of War - Live

Manowar - Gods of War Live
recensie cijfer 2007-07-26 Na vorig jaar het album Gods Of War te hebben uitgebracht, komt Manowar dit jaar met de live plaat Gods Of War Live. De eerste gedachte is natuurlijk dat dit een live versie is van het vorig jaar uitgebrachte werk. Dit is echter niet zo. Verdeeld over twee cd’s brengt de band ruim 2 uur lang zijn grootste hits ten gehore.

Zoals gebruikelijk bij cd’s van Manowar zit ook Gods Of War Live weer verpakt in een fraai pakketje. Het hele omhulsel van de twee cd’s is versierd met foto’s van live optredens van Manowar en de titel van de cd staat, net als bij het vorige album, in onleesbare runen. Het boekje dat bij de cd zit laat foto’s van de indrukwekkende show zien. Op de foto’s zijn onder andere vikingen en groot vuurwerk te zien. Enkele delen van de live optredens van Manowar.

De eerste cd staat gevuld met de grootste hits van Manowar. Nummers als ‘Manowar’, ‘Kings Of Metal’ en ‘Warriors Of The World United’ komen voorbij, samen met het nummer ‘Die For Metal’ van het laatste album. De 2e cd opent met ‘The Blood Of Odin’ en ‘The Sons Of Odin’ van het Gods Of War album. Vervolgens wisselt de band wat ouder werk af met nog een aantal nieuwe nummers. Wanneer je de 2e cd in je computer stopt kan je tevens de videoclip van het nummer ‘Gods Of War’ zien. Deze videoclip bevat grotendeels live beelden en is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Met deze live cd laat deze Amerikaanse heavymetal band duidelijk horen wat je kan verwachten bij een show van Manowar en zanger Adams laat horen wat een geweldige strot hij heeft. Al het bekendere werk van de band komt aan bod. Het enige gemis is het beste nummer van het Gods Of War album, ‘King Of Kings’. Elke Manowar-fan kan dit blind aanschaffen.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Manowar Label:SPV
Still Remains - The Serpent

Still Remains - The SerpentMet Still Remains is het hard gegaan de laatste jaren. Na het uitbrengen...

Minus the Bear - Planets of Ice

Minus The Bear - Planet of Ice Je hebt van die bands en die zijn gewoon niet te plaatsen. Neem nou Minus...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT