RECENSIE: Jeff Finlin - Angels in Disguise

Jeff Finlin - Angel in Disguise
recensie cijfer 2007-08-06 De in Cleveland, Ohio geboren en tegenwoordig in Colorado wonende Jeff Finlin begon ooit zijn muzikale loopbaan als drummer bij diverse High School-bandjes. Na een aantal jaren in de punk-scene van Boston te hebben doorgebracht verhuisde Jeff samen met zijn goede vriend Gwil Owen naar Nashville om rockband The Thieves op te richten.

Uiteindelijk heeft Finlin als singer/songwriter een definitieve muzikale keuze gemaakt. Jeff Finlin heeft, hoewel in een kleine kring, inmiddels een enorme reputatie opgebouwd als singer-songwriter, maar echt definitief doorbreken wil nog maar steeds niet lukken. Angels In Disguise is de allernieuwste cd waarop Jeff, net als op de voorgaande cd, wordt bijgestaan door een aantal goede bevriende muzikanten waaronder Pat Buchanan en Will Kimbrough op gitaar en Dave Jacques op de basgitaar.

De sound van Jeff Finlin doet erg sterk denken aan Bob Dylan, Steve Earl, Randy Newman of Bruce Springsteen in vroegere jaren.

Angels In Disguise is overigens een heruitgave van Epinonymous uit 2004 (met een nieuwe titel en onder een ander label), met als extra vier nieuwe nummers: 'Angel in Disguise', 'Don't Know Why', 'Break You Down' en
'Moon Man'.

Finlin beschikt niet over een hoogstaande zangstem, maar in elk geval wel een stem die uitstekend in het singer/songwriter genre past. Op de cd wordt folk en country met roots, pop en rock afgewisseld en verveelt absoluut niet snel.

Inmiddels heeft Finlin negen albums op zijn naam staan en het wordt nu hoog tijd dat de Amerikaan (met Iers bloed) eens definitief gaat doorbreken. Qua composities zit het op ‘Angels In Disguise’ prima in elkaar en dankzij zijn karakteristieke stemgeluid zorgt Finlin in elk geval voor een heel eigen sound.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Jeff Finlin Label:Warner
No Shame - With of Hope

No Shame - White of Hope Turning BlackDat ze in Scandinavië goede muziek kunnen maken is inmiddels al bij een breed...

Guster - Ganging Up On The Sun

Guster - Ganging Up On The Sun In Amerika heeft Guster een enorme schare fans. De band bracht in 1994 hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT