RECENSIE: Guster - Ganging Up On The Sun

Guster - Ganging Up On The Sun
recensie cijfer 2007-07-30 In Amerika heeft Guster een enorme schare fans. De band bracht in 1994 hun eerste album Parachute uit, maar brak pas echt door in hun thuisland in 1999 met derde album Lost And Gone Forever. Hun melodieuze, rustige popliedjes worden veel gebruikt in tv-series en films als The OC, Life As A House en Wedding Crashers. Met Ganging Up On The Sun - het vijfde studio album en volgens de bij de cd geleverde biografie Guster’s meest gedurfde album - lijkt de band klaar om de wereld te veroveren.

Guster laat zich voornamelijk beïnvloeden door jaren ’60 en ’70 grootheden als Fleetwood Mac, Mamas and The Papas, The Rolling Stones en Tom Petty. Hun muziek zou prima passen in het hippie tijdperk; zweverig, melodieus en harmonieus. Ze zetten zich zelfs in voor het milieu door hun tourbussen op biodiesel te laten rijden. In 2003 werd het trio versterkt met een percussionist, waardoor de muziek wat meer dimensie heeft gekregen. Dit is vooral goed te horen op de wat meer up tempo liedjes, zoals 'The Beginning Of The End' en 'C’mon'. Het merendeel van de nummers op dit album is echter erg rustig. Het meest hitgevoelig is 'The New Underground', wat een catchy meezinger is met een hoger tempo. Andere uitersten zijn 'Ruby Falls' – het langste nummer op dit album – en 'Empire State , het meest rustige.

Ganging Up On The Sun is een prima cd, maar voegt weinig toe aan de muziekwereld. Origineel kan je het niet noemen. Wel staan er een paar hele mooie liedjes op en er is niets aan te merken op de professionaliteit waarmee dit album is gemaakt. Veertig jaar geleden was dit misschien wel een doorbraakwaardige plaat, maar anno 2007 zit dat er niet in.
Recensent:Imre Veen Artiest:Guster Label:Reprise
Jeff Finlin - Angel in Disguise

Jeff Finlin - Angels in DisguiseDe in Cleveland, Ohio geboren en tegenwoordig in Colorado wonende Jeff...

Half Cousin - Iodine

Half Cousin - Iodine Wie de muziek van Half Cousin goed wil omschrijven, ontkomt er bijna niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT