RECENSIE: Sammy Brue - Crash Test Kid

CTK
recensie cijfer 2021-05-26 Op je achttiende al je tweede album uitbrengen, dat doen hem niet veel na. Sammy Brue heeft al drie ep's uitgebracht, zijn eerste plaat kwam uit op zijn vijftiende en nu is er dus zijn tweede plaat, genaamd Crash Test Kid, op achttien jarige leeftijd. Ondanks dat Brue nog zo jong is, is dit een volwassen plaat met veel verschillende stijlen. Hij is zeker niet gewoon een tienerster of one-hit-wonder, maar veel meer dan dat.

De uit Utah komende Sammy Brue maakt vooral folk en americana. Hij schrijft zijn eigen nummers al vanaf zijn dertiende en spijbelde om muziek te kunnen maken. Hij tourde onder anderen met Lucinda Williams, Lukas Nelson en Michael Kiwanuka. Op Crash Test Kid wordt hij bijgestaan door ex-snow patrol Iain Archer. Een mooi rijtje namen dus om als achttien jarige tussen te mogen staan.

Crash Test Kid is veel meer dan alleen maar folk en americana. Sammy Brue heeft ontzettend veel verschillende stijlen weten te vangen op deze plaat. Zo horen we zijn singer-songwriter kant op ‘True Believer’, zijn pop kant op ‘Gravity’, rock en roll op ‘Teenage Mayhem’ en folk op ‘What You Give’. De nummers zijn toegankelijk en je zingt ze zo mee. De plaat staat vol met jeugdige liedjes en teksten maar de sound is toch heel volwassen. Ook zijn gevoelige kant laat Brue zien op Crash Test Kid. Zo is titelnummer ‘Crash Test Kid’ een langzame ballad en afsluiter ‘Paint It Blue’ gaat over het verlangen in de liefde.

Crash Test Kid is een veelzijdige plaat met veel verschillende stijlen en invloeden. Een erg goede plaat waarvan zeker niet te horen dat Sammy Brue nog zo jong is. Het album heeft voor ieder wat wils en we gaan zeker nog veel meer van Sammy Brue horen. Een plaat waar je geen genoeg van zult krijgen.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Sammy Brue Label:New West Records
Cover The Mighty Ya-Ya - Harakiri Blues

The Mighty Ya-Ya - Harakiri BluesHet Nederlandse kwartet The Mighty Ya-Ya is met Harakiri Blues toe aan...

Cover Nick Hakim - Will This Make Me Good

Nick Hakim - Will This Make Me Good Wat moet je verwachten van een album waarvan de artiest het idee heeft dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT