RECENSIE: B Boys - Dudu

B Boys
recensie cijfer 2019-12-11 Wanneer de wereld in brand lijkt te staan zoals op dit moment, schieten de punkbands als paddenstoelen uit de grond. Er is zoveel om je over op te winden, dat dit uiteindelijk zijn weg ook in de muziek weet te vinden. Ook B Boys uit Brooklyn stoppen al hun boosheid en verontwaardiging in hun muziek. Op het schema in de oefenruimte schreven ze bij gebrek aan een bandnaam maar “B Boys” op, wat uiteindelijk dus is blijven hangen. Op hun tweede LP Dudu nemen ze ogenschijnlijk wat gas terug vergeleken met hun debuut Dada, maar dit is slechts schijn.

Want ook dit keer heeft het drietal genoeg te melden in maar liefst vijftien scherpe en venijnige nummers. De band weet ondanks alle verontwaardiging de nummers iets lichtvoetigs mee te geven, met veel aandacht voor melodie en detail. Hierdoor wordt het nooit te donker en grimmig en blijft er genoeg ruimte voor plezier. En dat laatste zit wel goed bij dit trio en de wind is dan ook gunstig voor het nodige crowdsurfen tijdens hun shows. Het trio put inspiratie uit alles wat ze om zich heen ervaren en verwerken dit in liedjes die extreem pakkend zijn en aan Parquet Courts doet denken.

Want ook hier horen we diezelfde wat nonchalante zanglijnen terug, die tegelijkertijd toch fel zijn, ondersteund door heldere gitaarmelodieën en swingende rock. Het lekker loom swingende ‘Ceremonies of Waste’ is bijvoorbeeld zo’n nummer wat nog dagen in je rond blijft rondzingen. Of wat te denken van ‘On Repeat’ dat als een rock hymne van grote proporties klinkt en met gebalde vuisten meegezongen moet worden. Tussendoor vinden we ook nog ultrakorte maar hyper liedjes als ‘Smoke You’ en ‘Taste For Trash’, die het album nog meer venijn meegeven.

B Boys durven krachtige statements af te geven in een felle plaat met pakkende en energieke liedjes, die bol staan van fraaie melodieën en lekker gitaarwerk. Gedreven weet het trio de nummers explosief te laten klinken en van de nodige urgentie te voorzien. Ongetwijfeld moet dit live tot een heerlijke chaos leiden, dus hopelijk komt de band weer snel deze kant op.
Recensent:Ronald Kats Artiest:B Boys Label:Captured Tracks
Cover Drivin' N' Cryin' - Live The Love Beautiful

Drivin' N' Cryin' - Live The Love BeautifulDe band Drivin N Cryin uit Atlanta, Georgia draait al mee sinds 1985 en...

Shura

Shura - Forevher Aleksandra Denton zoals Shura in het echte leven heet, is opgegroeid in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT