RECENSIE: The Price - A Second Chance To Rise

The Price
recensie cijfer 2019-12-28 Wanneer je je sporen meer dan ruimschoots hebt verdiend door in verschillende bands te spelen en veel platen te produceren, is het niet moeilijk voor te stellen dat je uiteindelijk al deze ervaring in een soloproject laat samen komen. Producent Marco Barusso speelde gitaar in Heavy Metal Kids en Cayne en produceerde voor veel grote artiesten zoals Coldplay en Thirty Seconds To Mars. Nu komt hij met zijn eigen soloproject The Price, waarvoor hij een aantal gastmuzikanten heeft weten te strikken op de langspeler A Second Chance To Rise.

Het is daarom niet verwonderlijk dat de productie van deze plaat tot in de puntjes klopt. De meestal wat rustigere rock- en metalnummers, met hier en daar een flinke stevige uitschieter, klinken geweldig. De instrumenten klinken helder en gedetailleerd, al zijn daardoor de liedjes wel heel erg glad gestreken. Nummers als ‘My Escape’ of ‘Take Back My Life’ voelen daardoor misschien zelfs wat onecht. Aan de andere kant maken nummers als het zware grungenummer ‘Stormy Weather’ en het klassiek klinkende metalnummer ‘Under My Skin’ wel degelijk veel goed.

Het valt dan ook op dat vooral het stevigere gedeelte het meest kan overtuigen. Tussen de wat lichtere liedjes zitten toch wat minder geslaagde nummers. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de gastzangers, waardoor de plaat niet altijd hetzelfde aanvoelt en het lastig is om er een verband in te vinden. Bijvoorbeeld de cover van KE’s ‘Strange World’ is niet slecht, maar voegt weinig aan het origineel toe en is daardoor maar half geslaagd.

Simpelweg door de hoge kwaliteit en de aandacht die eraan besteed is, weet Barusso er toch wel een mooi geheel van te maken. Je merkt dat hij uit een enorme ervaring kan putten, al blijkt dat vooral uit zijn productie kwaliteiten. Daardoor is het toch een project waarmee hij laat horen waar hij als producer toe in staat is en misschien wat minder als liedjes schrijver van echt overtuigende rocknummers.
Recensent:Ronald Kats Artiest:The Price Label:Graviton
Cover Moonchy & Tobias - Atmosfere

Moonchy & Tobias - AtmosfereTiny Room is een onafhankelijk Nederlands platenlabel uit Utrecht, opgericht...

Cover Danny Bryant - Means Of Escape

Danny Bryant - Means Of Escape Binnen de blues is Danny Bryant al jarenlang een van de grotere namen. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT