RECENSIE: Locate S, 1 - Personalia

Locate S
recensie cijfer 2021-05-24 Locate S, 1 is de artiestennaam voor de Amerikaanse Christina Schneider. Je zou haar ook kunnen kennen van haar andere artiestennamen: CE Schneider Topical, Jepeto Solutions en Christina Schneider’s Genius Grant. Voordat ze begon aan de plaat Personalia, wilde ze eigenlijk stoppen met muziek maken. Gelukkig heeft ze dat niet gedaan en hebben wij nu het plezier om naar haar nieuwe plaat te mogen luisteren. Een retroplaat met een modern jasje.

Het album gaat over zelfliefde en eigenwaarde. Het is een erg feministische boodschap van Schneider die de plaat invult. De CD heeft duidelijk invloeden uit muziek uit de jaren tachtig. Dit hoor je niet alleen aan de synthesizer die door het hele album heen loopt, maar ook aan de disco- en popinvloeden. Op ‘Whisper 2000’ komt dit vooral heel leuk samen. Dit is een echte discosong en gewoon een goed nummer dat lekker catchy is.

Titelsong ‘Personalia’ is geïnspireerd op een gedicht van Mary Ruefle. Hierin wordt gesproken over de ziel van een oude vrouw die nog jong van geest is. Helaas is dit niet één van de sterkste nummers op de plaat. Het nummer heeft niet de wauw-factor die sommige andere liedjes van het album wel hebben. Dit is erg jammer aangezien dit natuurlijk de blikvanger van de plaat hoort te zijn.

Welke nummers wel positief opvallen zijn ‘Even The Good Boys Are Bad’ door de leuke tekst ”Even the good boys are bad, even the best ones. Even the good sons, even the good ones are bad”. en opener ‘Sanctimitus Detrimitus’. Op die laatste is voor de intro duidelijk inspiratie gehaald uit Blackstar van David Bowie met popinvloeden uit de 80’s. Een erg sterk nummer dat goed blijft hangen en een echte meezinger én meedanser is.

Al met al heeft Locate S, 1 ons met Personalia een leuke en vrolijke plaat bezorgd. De paar erg goede nummers dragen de plaat en dit is genoeg. Schneider kan het dus nog steeds en gelukkig heeft ze ons hier nog mee weten te verblijden.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Locate S, 1 Label:Captured Tracks
Cover Purple Noon - Washed Out

Washed Out - Purple Noon Purple Noon , het vierde album van Ernest Weatherly Greene Jr. aka Washed...

Cover Winter - Endless Space (Between You & I)

Winter - Endless Space (Between You & I) Wie herinnert zich de videoclip ‘Clouds Across The Moon’ van de RAH Band uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT