RECENSIE: Korpiklaani - Tervaskanto

Korpiklaani - Tervaskanto
recensie cijfer 2007-06-11 Sinds een aantal jaar wordt Nederland zwaar bestookt door Finse folk metal bands. Een van deze bands noemt zichzelf Korpiklaani. Deze band staat bekend om de aantrekkelijke live optredens en de swingende humpa metal dat er om vraagt mee te springen bij elk nummer.

Met Tervaskanto brengt Korpiklaani zijn vierde folk-plaat uit en vanaf het eerste nummer is het duidelijk: Korpiklaani beukt nog steeds! De cd brengt de luisteraar van begin tot eind hetzelfde als de vorige cd’s, folk melodieën verpakt in een metalen jasje. Kenmerkend aan Korpiklaani is dat de band van het begin af aan al gebruik maakt van allerlei verschillende instrumenten zoals viool en fluit. Dit komt op Tervastkanto nog wat meer naar voren dan op eerdere cd’s en zorgt dat de 11 nummers die deze plaat telt net iets beter uit de verf komen.

Zoals op elk album heeft Korpiklaani op Tervaskanto ook enkele dansbare feesthits staan. ‘Let’s Drink’, ‘Veriset Äpärät’ en ‘Tervaskanto’ zorgen live zonder twijfel voor feestende menigtes. Toch houdt Korpiklaani het hoofd koel en wordt de cd afgewisseld met enkele rustige nummers die helaas maar weinig bijdragen aan de cd in het algemeen.
Bij de cd zit ook een extra schijfje met daar op het live optreden op Wacken Open Air 2006. De bonus disc heb ik op het moment van schrijven nog niet, echter was ik wel bij de show aanwezig en is drie kwartier groot feest op dvd gegarandeerd. Aan alle Korpiklaani-fans: dit is verplichte kost. Aan iedereen die Korpiklaani nog niet kent, ren naar je lokale platenboer en luister Tervaskanto!
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Korpiklaani Label:Napalm Records
Björk - Volta

Björk - VoltaWas Björk met Homogenic nog bloeddorstig op jacht, op Vespertine en...

Kruup 6*4

Marcel Kruup - 6x4 Er zijn natuurlijk altijd artiesten die niet genoeg hebben aan één band....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT