RECENSIE: Matt Andersen - Halfway Home By Morning

Anderson
recensie cijfer 2019-07-20 Matt Andersen is een gigantische man die al jaren de poppodia onveilig maakt met zijn blues en soul. Of het nu in zijn eentje is of met zijn band, menig zaal heeft aan de lippen van deze Canadees gehangen. Halfway Home By Morning is zijn nieuwste plaat. Matt Anders kan goed gitaarspelen, maar het is vooral de soepele soulstem die maakt dat de singer-songwriter betovert. Deze nieuwe plaat is een mooie aanvulling op het eerdere werk en gaat ongetwijfeld helpen om nog grotere zalen te vullen.

Samen met zijn band is hij de Southern Ground Studio ingedoken. Een bekende opnamestudio in Nashville. Op Halfway Home By Morning krijgt de Americana een meer centrale plaats. Met zijn opnames in deze studio treedt Andersen dan ook in de voetsporen van Neil Young, Emmylou Harris en Jerry Lee Lewis.

Dit hoor je bijvoorbeeld in een prachtig nummer als ‘Something To Lose’. In duet met Amy Helm zingt Andersen een echte tranentrekker. Op het eerste gezicht als een klassiek countrynummer, maar met de invallende blazers weet het duo er een soulnummer van te maken. Verderop is de Memphis Soul nadrukkelijk een inspiratie voor ‘Help Yourself’. Het bezongen lijden klinkt door in de blazers. De kalme stem van Matt Andersen imponeert echt.

Ook zonder het koperwerp levert Andersen mooi werk. In ‘What Would Your Mama Say’ combineert de zanger een steelgitaar met een redelijk funky refrein. Het resultaat is een prima middle-of-the-road nummer.

Matt Andersen maakt op knappe wijze met Halfway Home By Morning weer een mooi album. De zanger heeft de gave om schijnbaar moeiteloos te betoveren met mooie verhalen. Op deze plaat positioneert hij zich als een blues- en soulalternatief voor fans van John Moreland. Zo horen we wel gitaarsolo’s, maar nemen deze geen moment de hoofdrol. Anderson heeft dus goed opgelet in Nashville.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Matt Andersen Label:Bertus
Cover Beyond Our Sight - The Void Within

Beyond Our Sight - The Void WithinWederom mogen we een metalband afkomstig uit België begroeten. De band heet...

Cover Ryan Bingham - American Love Song

Ryan Bingham - American Love Song Ryan Bingham werd in een klap wereldberoemd met de soundtrack van Crazy...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT