RECENSIE: Solarise - Still the same dream

Solarise - Still the Same
recensie cijfer 2007-06-06 Het albumhoesje van Still The Same Dream van Solarise ziet er niet erg bijzonder uit. Een wat donkere, paarsige foto met daarop vrouwenbenen in een hooggehakt sandaaltje. Sober en zonder overbodige opsmuk. Solarise bestaat uit drie Britten en een Belg. Die Belg, Jean-Philippe Rise, liet de andere bandleden kennis maken met artiesten ‘van het vaste land’ als Zita Swoon, Vive La Fête en Blimey!, die dan ook van invloed zijn op het geluid van Solarise.

De mannen van Solarise moeten niks hebben van de Britse bandjes scène, die bandjes de wijde wereld in blijft torpederen. Gelikte, arrogante bandjes, die alleen maar op uiterlijk gericht zijn. Solarise richt zich dan ook liever op de Benelux, zo vertelden zij in een 3voor12 interview.

Toch zijn er op Still The Same Dream ook best wel Britse invloeden te horen. Zo komen er aan het einde van ‘Paradise’ wat Mogwai-achtige flarden om de hoek fladderen en klinkt er behoorlijk wat Radiohead door in ‘Goodnight’.

Solarise moet er op passen dat nummers die bedoeld zijn als ‘mooie liedjes’, niet te slepend en zeurderig gaan klinken. De zang op ‘Ego As A Life Handicap’ werkt redelijk slaapverwekkend. Een steviger nummer als ‘Once You Have Loved’ en een vrolijke ‘Lullaby’, zorgen voor een frisse wind op het album. Trombonist Greg Halbert en saxofonist Gerry O’Hagen, die de gastpartijen van deze nummers spelen, dragen hier zeker aan bij.

Solarise klinkt inderdaad niet zoals je zou verwachten bij een jong Brits bandje. Ze moeten wel oppassen dat ze zelf niet te hoogdravend en arrogant worden, want hoewel ze inderdaad anders klinken, moet er nog wel het één en ander gebeuren voor ze ook bijzonder klinken.
Recensent:Ike Breed Artiest:Solarise Label:Alien Do God / Konkurrent
Goesting- Tiengemeten

Goesting - De Tiengemeten SessiesVijf Nederlandse muzikanten vonden elkaar in de afgelopen paar jaar en vormde...

Dinosaur Jr - Beyond

Dinosaur Jr. - Beyond Het in 1983 als Dinosaur opgerichte Dinosaur Jr was van grote invloed op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT