RECENSIE: Dinosaur Jr. - Beyond

Dinosaur Jr - Beyond
recensie cijfer 2007-04-27 Het in 1983 als Dinosaur opgerichte Dinosaur Jr was van grote invloed op veel bands uit de grunge-generatie, waaronder Nirvana. De band maakte drie albums in de originele bezetting, waarvan met name You’re Living All Over Me en Bug (uit respectievelijk 1987 en 1988) als meesterwerken worden beschouwd. Hierna hield eerst bassist Lou Barlow het voor gezien (hij ging zich volledig toeleggen op zijn andere band: Sebadoh) en later vertrok ook drummer Murph. Zanger/gitarist J Mascis maakte nog vier Dinosaur Jr albums en ging daarna onder z’n eigen naam verder.

In 2005 was de strijdbijl kennelijk begraven (met name het het vertrek van Lou Barlow ging gepaard met nogal wat slaande deuren) en kwam Dinosaur Jr weer in de originele bezetting bij elkaar voor een uitgebreide tournee. En twee jaar later is er dus zelfs een nieuw album.

Op Beyond klinkt de band alsof ze nooit gestopt zijn. De vele distortion en gitaarsolo’s klinken nog net als vroeger en je waant je terug in het grunge-tijdperk. Het nadeel is dat de muziek hierdoor soms wat gedateerd aandoet. Het hoogtepunt van de grunge ligt immers alweer zo’n 15 jaar achter ons en het muzikale landschap is sindsdien behoorlijk veranderd.

Echte uitschieters kent Beyond nauwelijks, behalve misschien het redelijk rustige ‘We’re Not Alone’, maar slechte nummers staan er ook niet op. De fans zullen blij zijn met deze nieuwe plaat die laat horen hun band (in originele bezetting) het nog steeds kan. Ook liefhebbers van de betere grunge zullen zich aan Beyond zeker geen buil vallen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Dinosaur Jr. Label:Pias
Solarise - Still the Same

Solarise - Still the same dreamHet albumhoesje van Still The Same Dream van Solarise ziet er niet erg...

Detroit Cobras - Tied and true

The Detroit Cobras - Tied and True Op hun nieuwste album, Tied & True , hebben The Detroit Cobras wederom...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT