RECENSIE: No Polyester - No Polyester

No Polyester - No Polyester
recensie cijfer 2007-04-09 Sommige muziek moet je vaker luisteren om haar te leren waarderen, sommige muziek ga je ook dan niet waarderen. Voor de demo van No Polyester geldt wat mij betreft – sorry jongens – dat laatste.

No Polyester bestaat uit vijf jongens uit Den Bosch, die sinds najaar 2005 samen muziek maken. Ik wil niet zeggen dat ze dit heel slecht doen, maar de drie nummers die dit schijfje rijk is klinken wel erg makkelijk en voorspelbaar.

Alledrie de nummers zijn gericht aan een zekere "you". Misschien is deze you" wel degene die het zanger en tekstschrijver Joost van Opzeeland behoorlijk lastig maakt, want hij klinkt voortdurend als een gekwelde jongeman. Voor een klaagzang moet je wat mij betreft een erg goede reden hebben en op zijn minst moet dat klaaglijke iets significant toevoegen aan de muziek. Bij deze band krijg ik vooral het gevoel dat ze met zeurderigheid het stempel “serieuze band” probeert te verkrijgen.

Om de rock van No Polyester dan toch een stempeltje te geven: het heeft wel wat weg van Coldplay. Dat was althans mijn eerste associatie en dat blijkt niet verkeerd gegokt, aangezien Coldplay naast Johan en Solo genoemd wordt als muzikale invloed. Coldplay. Ik vind het een nogal overgewaardeerde band en ook van het door Coldplay geïnspireerde No Polyester word ik dus niet warm of koud. Het doel van een demo is om in een paar nummers een goede indicatie te geven van wat je als band in huis hebt. Ik hoop voor deze band dat ze iets meer in huis hebben dan ze hier laten horen, want om binnen drie nummers al verveling op te wekken kan niet de bedoeling geweest zijn.
Recensent:Ike Breed Artiest:No Polyester Label:Eigen Beheer
Bromheads Jacket - Dits from the

Bromheads Jacket - Dits From the Commuter BeltTot tweemaal toe speelde de heren van Bromheads Jacket Paradiso plat...

Enter Shikari - Take the Skies

Enter Shikari - Take to the Skies Vorig jaar schoten ze als paddelstoelen uit de grond. Nieuwe Britse bandjes...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT