RECENSIE: Enter Shikari - Take to the Skies

Enter Shikari - Take the Skies
recensie cijfer 2007-03-26 Vorig jaar schoten ze als paddelstoelen uit de grond. Nieuwe Britse bandjes die eigenlijk precies hetzelfde deden als de ander. In het jaar 2007 gaat dit ongestoord door, maar worden we ook verrast met een band die wél iets nieuws te vertellen heeft: Enter Shikari. Dit viertal komt ook uit Engeland -een paar kilometer boven London- en heeft wél een eigen geluid.

Dit eigen geluid, screamo met happy-hardcore beats, zorgde voor uitverkochte shows al voordat ze hun debuut uit hadden gebracht. Dit dankzij het populaire platform MySpace, wat maar groter en belangrijker (b)lijkt te worden. Wanneer je echter meer nummers van de band wilt horen dan die op hun MySpace staan moet je toch echt het debuut “Take To The Skies” aanschaffen. Sinds kort ligt het album in de winkels.

Op dit album blijkt niet alleen de muziek uniek, maar ook de tracklist. Maar liefst zes nummers hebben geen titel! Hoewel nummer 1, 5, 9, 11, 13 en 17 geen titel hebben mee gekregen van de band, zijn er op internet al beredeneringen/geruchten over deze titels. Wat we in ieder geval kunnen concluderen is dat het bij deze om kleine tussenstukjes gaat. Deze duren vaak niet langer dan een minuut, maar worden wel erg irritant wanneer je het album regelmatig luistert.

Naast de unieke muziek is het ook de opstelling van de band waardoor deze niet makkelijk te vergelijken is met een ander. Doordat drie van de vier leden voor de zangpartijen zorgen (soms tegelijk maar ook vaak om-en-om), zal het lange tijd duren voordat dit album begint te vervelen. Dit is maar goed ook, want zonder al de onderbrekingen blijven er slechts elf nummers over. Waadoor je al snel naar de speler loopt om hem nogmaals af te draaien.

Naast de normale release van “Take To The Skies“ is er ook eentje met een extra DVD. Op deze een registratie van hun uitverkochte concert in London Astoria (capaciteit 2.000 bezoekers). Helaas moet ik het doen met de normale uitgave zonder deze extra disc. Toch is ook dat geen straf, want wát een plaat en wát een band. Hier gaan we veel van horen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Enter Shikari Label:Pias
No Polyester - No Polyester

No Polyester - No PolyesterSommige muziek moet je vaker luisteren om haar te leren waarderen, sommige...

Good Charlotte - Morning Revival

Good Charlotte - Morning Revival Het laatste echte wapenfeit van Good Charlotte in Nederland was toch wel de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT