RECENSIE: And Then She Came - And Then She Came

ATSC
recensie cijfer 2016-08-27 De ontstaansgeschiedenis van And Then She Came is nogal ongebruikelijk. Eerst was er Krypteria. Deze Duitse band laste een lange pauze in omdat haar zangeres Ji-In Cho zwanger was. De andere bandleden van Krypteria gingen intussen vrolijk door met muziek maken in diverse projecten totdat daar naar aanleiding van een project weer een band ontstond met de bassist en drummer van Krypteria, aangevuld met een nieuwe gitarist. De bandnaam werd And Then She Came. En bijna als vanzelfsprekend sloot Ji-In weer aan bij haar twee oude bandmaatjes. Exit Krypteria? Daar laten de bandleden zich voorlopig nog niet over uit, dus de mogelijkheid van een wedergeboorte van die band wordt blijkbaar nog open gehouden.

Onder de nieuwe naam is dan het eerste titelloze album uitgekomen. Het is natuurlijk in het geheel niet verrassend dat het geluid van Krypteria aan de basis staat van And Then She Came. Wat gebleven is zijn de vlotte tempo’s die geregeld opduiken, maar het is allemaal een pietsje minder metal en iets meer gothic, vermengd met vlotte, dansbare pop met een scherp randje. Het gebruik van elektronica helpt daar ook wel bij. Daarnaast wordt dat scherpe randje kracht bijgezet door hier en daar wat vocale bijdragen van Arch Enemy brulboei Angele White-Gluz.

And Then She Came opent met ‘Five Billion Lies’, een nummer dat duidelijk gemaakt lijkt om de oude Krypteria fans over de streep te trekken. Direct hierna volgt er vlotte dansbare gothic-poprock in de vorm van ‘Public Enemy #1’ waarin Ji-IN, mede door het gebruik van stukjes theatraal Duits, even een klein beetje aan Nina Hagen doet denken. Hierna wordt er vlotjes geschakeld tussen stevige songs en dansbare gothic-achtige songs, waarin de band soms wat militante ritmes tevoorschijn tovert (‘like A Hurricane’ ).

De stem van Ji-In is natuurlijk altijd de belangrijkste schakel en dat is dan wel een factor waar je tegen moet kunnen. Ji-In is van oorsprong Koreaanse en haar stem heeft zeker wat van dat pieperige en kinderlijk lieve dat zangeressen uit het verre Oosten zo kenmerkt. Maar als je daar tegen kunt dan is deze plaat zeker je ding. Voor het overige had de band net zo goed Krypteria kunnen blijven heten, niemand had het verschil gemerkt.
Recensent:Jan Didden Artiest:And Then She Came Label:Pirate Smile
Cover Rebelution - Falling Into Place

Rebelution - Falling Into PlaceEén van de populairste moderne Amerikaanse reggaebands is Rebelution . De...

Cover Dinosaur Pile-up - Eleven Eleven

Dinosaur Pile-up - Eleven Eleven De bandnaam Dinosaur Pile-Up klinkt als een gezellige bende ter grootte van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT