RECENSIE: Various - The Best Place To Go! Go!

Amsterdam Beatclub
recensie cijfer 2014-02-12 Afgelopen december vierde de Amsterdam Beatclub haar tienjarig jubileum met een groots evenement in Paradiso. Opgericht in 2003 door Ir. Vendermeulen en Charley Rhythm met als doel feesten te organiseren waarbij de beste muziek uit de 50's en 60's gecombineerd zou worden met visuals, gepaste kledij en aanvullende shows. Dit bleek een gouden initiatief, want de feesten zijn steevast uitverkocht en inmiddels een begrip. Om het jubileum kracht bij te zetten, verscheen er ook een prachtig vormgegeven verzamelalbum die een mooie dwarsdoorsnede geeft wat we zoal kunnen verwachten op deze feesten.

Wat we voorgeschoteld krijgen is een bonte mix van "greasy soul, swingin' sixties sounds, rhythm 'n blues, horny hammond jazz, beat, twist a gogo, 60's garage, psych, steaming ska, rock 'n jive and cool cover versions" zoals de begeleidende bio het beter omschrijft dan ik ooit had kunnen doen. Dat de kwaliteit zo hoog is en dat de meeste bands van Nederlandse afkomst zijn is een aangename verrassing.

Zo treffen we tussen de 31 tracks op The Best Place To Go!Go! surfbands aan als Messer Chups (met het swingende 'Mickey Rat'), The Ragtime Wranglers, The Anacondas uit Amsterdam (het zwoele 'The Big Bang' met scheurende sax) maar ook The Phantom Four (zonder Rudeboy) en zelfs het legendarische The Apemen die in de jaren negentig de nodige bekendheid verwierven.

Zwoele jazz komt aan bod met Sue Moreno die met 'City By Night' zo op een James Bond soundtrack had gepast. Zelfs 60's cultheld Arthur Brown (ja die; met die brandende helm op z'n kop) met naar Tom Waits neigende 'The Unknown' komt voorbij, is er de aanwezigheid van Julia P. & ABC All Stars (bij de indieliefhebbers bekend als Julia P. Hersheimer) met het uptempo 'The Best Place To Go!Go!'

Nederbeat neemt ook een fijne plaats in op deze compilatie. Zo hebben we The Mieters met 'Feestje', The Keefmen met 'You Remind Me' en mag natuurlijk ook The Kik niet ontbreken met het fijne, Beatlesque 'Zeg Dat Je Van Me Houdt'.

Zo verzamelt The Best Place To Go!Go! een heerlijke dosis gekte die erg nieuwsgierig maakt naar de feesten. Het geheel is zeer smaakvol vormgegeven bovendien met een informatief boekwerk en de nodige gogo girls. Op naar de volgende tien jaar!
Recensent:Mark Michels Artiest:Various Label:Munster Records
Cover The Rifles - None The Wiser

The Rifles - None The WiserVanaf ongeveer het midden van het vorige decennium werd de (alternatieve)...

Cover FM359 - Truth, Love And Liberty

FM359 - Truth, Love And Liberty Vernoem je band naar een snelweg, breng een album uit dat Truth, Love And...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT