RECENSIE: Walter Trout - Luther`s Blues

Luther`s Blues
recensie cijfer 2013-06-12 In zijn lange carrière heeft Walter Trout nog nooit een coveralbum opgenomen. De ambitie was er echter altijd. Met het zeer goed ontvangen ‘Blues For The Modern Daze’ op zak had de bluesgitarist eindelijk genoeg zelfvertrouwen om het project dan toch in elkaar te draaien. Op A Tribute To Luther Allison geeft Walter Trout zijn interpretatie van verscheidene Luther Allison nummers.

Allison geldt als een van de energiekste bluesmuzikanten die ooit op een podium hebben gestaan. Beschreven als de Bruce Springsteen van de blues speelde hij mee met muzikanten als Freddie King en Howlin’ Wolf.

Zoals je mag verwachten geeft Walter Trout de nummers zijn eigen twist mee. Hoewel Luther Allison de typische Chicago blues ten gehore bracht speelt Walter Trout de muziek veel aggressiever. Zijn gitaarspel vliegt regelmatig op keiharde wijze de bocht uit. Het funky ‘Chicago’ vormt daarmee een van de hoogtepunten. Wat met een rustig en funky basritme begint ontaard al snel in een rockend geheel wanneer Trout aan het soleren slaat.

Waar Walter Trout normaal gesproken nooit zoveel ruimte overlaat voor bluesballades, bevat A Tribute To Luther Allison enkele pareltjes. ‘Pain In The Streets’ en ‘When Luther Played The Blues’ zijn emotioneel perfect uitgebalanceerde nummers. Je voelt de pijn van Walter Trout. Met name het laatste nummer, dat volledig aan Luther gericht is, laat je als onbekende met het werk van Allison in verwondering voor de bluesartiest achter.

Met A Tribute To Luther Allison zet Walter Trout de vorig jaar ingezette lijn van Blues For The Modern Daze voort. Dat album vormde reeds het hoogtepunt in zijn carriere, de opvolger sluit er naadloos op aan. De meestergitarist laat een perfecte balans tussen ballades en bluesrock horen. Daarmee is A Tribute To Luther Allison een plaat geworden waar Luther Allison ongetwijfeld vereert naar geluisterd had!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Walter Trout Label:Mascot Records
Cover Seasick Steve - Hubcap Music

Seasick Steve - Hubcap MusicAan zijn hoeveelste jeugd zou hij eigenlijk bezig zijn, die 72-jarige...

Cover Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw

Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw Voordat het album Don’t Explain in de winkels lag, hadden Beth Hart en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT