RECENSIE: Walter Trout - Blues For the Modern Daze

Cover Walter Trout - Blues For the Modern Daze
recensie cijfer 2012-05-24 Walter Trout is een bluesgitarist van de oude stempel. Duw hem een gitaar in handen en gecombineerd met een drumstel, bas en keyboard weet hij er gegarandeerd een heerlijk stukje bluesrock uit te rammen. Zoals het een ware gitarist betaamd schuilt de liefde voor het vak vooral in de live optredens. Nederland wordt daarbij een warm hart toegedragen. Niet alleen waren we samen met België het eerste land dat met een Walter Trout fanclub kwam, elk jaar doet de gitarist ook wel een aantal optredens in de verschillende zalen die ons land rijk is.

Zijn vorige album is alweer twee jaar oud en dus was het tijd voor een nieuwe opname. Enkele nummers van Blues For The Modern Daze passeerden tijdens zijn laatste optredens hier reeds de revue. Zoals verwacht, zet Walter de gehanteerde koers voort. Daar is absoluut niks mee. Blues For The Modern Daze is bluesrock zoals deze beaamt te zijn. Elk nummer is voorzien van een gierende gitaarsolo. Daarnaast klinken de opduikende honkytonk piano ritmes fantastisch en weet de drummer de uptempo sfeer goed neer te zetten.

Ook tekstueel is Walter Trout nog duidelijk van de oude generatie. ‘Turn Off Your TV’ is een oprecht klinkend beklag tegen onze kijkcijferbuis verslaving. Tijdens het sarcastische ‘Lifestyle Of The Rich & Famous’ neigt Trout in de richting van een ballade.

Je kan zeggen dat Walter Trout al 20 jaar lang hetzelfde trucje beoefent. Hij voorziet een nummer van twee coupletjes, al dan niet een refrein en dan de uit de bocht schietende gitaarsolo. Het is echter duidelijk dat het muziek is die recht uit zijn hart komt. Daarnaast speelt de gitarist gewoon bluesrock van het allerhoogste niveau. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n nieuwe Walter Trout plaat is niks minder dan een smoesje om de meester live weer eens aan het werk te kunnen zien.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Walter Trout Label:Provogue
Cover Ntjam Rosie  - Live at Grounds

Ntjam Rosie - Live at GroundsOke, we zeggen het maar meteen: in Nederland zijn Rotterdammers het beste het...

Cover Seita - Asymmetric Warfare

Seita - Asymmetric Warfare Braziliaans, thrashy deathmetal, teksten over onderdrukking, slavernij en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT