RECENSIE: Nicole Willis and The Soul Investigators - Tortured Soul

Cover Nicole Willis and The Soul Investigators - Tortured Soul
recensie cijfer 2013-04-05 Nicole Willis is een typisch gevalletje van raar, maar waar. De zangeres mag dan in Brooklyn geboren zijn, Finland is de thuisbasis waarvandaan ze in 2005 de wereld veroverde. Hoewel het Scandinavische land niet bepaald bekend staat om haar warme soulklanken presteerde Nicole Willis het destijds om menig soul fan te bekoren met haar debuutalbum Keep Reachin’ Up. We moesten er even op wachten, maar nu is eindelijk opvolger Tortured Soul verkrijgbaar.

In de loop der jaren is het nodige gebeurd op het gebied van soulmuziek. Het verrassende vintage geluid van Nicole Willis heeft onder leiding van het Daptone label inmiddels de gehele wereld overgenomen. Dat leidt ertoe dat ook bij het beluisteren van Tortured Soul je regelmatig het gevoel bekruipt dat de zangeres dit geluid probeert de kopiëren. Het tegenovergestelde scenario is echter een stuk waarschijnlijker.

Enkele momenten klinkt ze ook daadwerkelijk zo sterk als de vlagschippen van dat label. ‘On The East Side’ is een langzame ballade die dankzij de trage opbouw helemaal in je trekt. Met name de muzikale tussenstukken zijn prachtig gedaan. Helaas komt de zangeres op het gros van de nummers nonchalant en plichtmatig over. Het ontbreekt Nicole aan passionele uithalen op de juiste momenten.

Daarbij blijft Nicole Willis samen met haar Soul Investigators in de schaduw staan van Sharon Jones. De grote dame van Daptone zingt namelijk wel alsof ze haar verhalen keer op keer opnieuw beleeft en weet vanaf haar eerste toon iedereen te overtuigen. Aan Tortured Soul is zo lang gewerkt dat het de boot helaas gemist heeft. Wil Nicole Willis haar carrière een hernieuwde boost geven dan is het toch echt zaak om het telefoonnummer van de Daptone crew ergens te bemachtigen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Nicole Willis and The Soul... Label:Differ-Ant Recordings
Cover The Wonder Years - Sleeping On Trash

The Wonder Years - Sleeping On Trash The Wonder Years zijn poppunkers in de puurste zin van het woord. Catchy...

Cover Dido - Girl Who Got Away

Dido - Girl Who Got Away De haren gaan nog steeds recht overeind staan als Dido in het kader van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT