RECENSIE: Susanne Alt - How to Kiss

print
mail to friend
Cover Susanne Alt - How to Kiss
recensie cijfer 2012-07-10 Susanne Alt is een van oorsprong Duitse saxofoniste die haar sporen heeft verdient in het jazzcircuit. Geen snob die alleen maar bij haar roots blijft, maar vaak genoeg samenwerkingen aangaat met muzikanten die buiten haar genre vallen. Of zich stiekem verdiept in soul en blues, zoals ze met verve doet op How To Kiss, haar vijfde album tot nu toe.

Haar samenwerkingen-lijstje mag een naam hebben: Fred Wesley and the New JB’s, Wicked Jazz Sounds en meer op het DJ vlak werkte ze samen met Roog en Meastro. Op How To Kiss riep ze onder meer de hulp in van oudgediende Thijs van Leer, die z’n Hammond naar de studio sleepte. Het levert een jazzy popalbum op.

En Susanne blijkt naast jazz ook voornamelijk soul en blues in d’r donder te hebben. Marvin Gaye’s ‘What’s Going On’ klinkt als het kleine, speelse broertje van het origineel, en dat is alleen maar positief bedoeld. Zoals een klein broertje nog af en toe onverantwoordelijk kan zijn, zo kiest Alt haar covers en geeft er een eigen draai aan. In Ray Charles’ ‘Just A Little Lovin’’ toont ze lef en neemt ze zelf plaats achter de microfoon. Dat gaat haar best af, al horen we haar liever toeteren.

De titeltrack ‘How To Kiss’ is een funky track met veel wah-gitaareffecten, ‘Scotheny’ sleurt je mee een rokerige nachtclub in om daar vervolgens na drie liter whisky en een doos Cubaanse sigaren weer uit te rollen en ‘Willow Weep For Me’ is een traag bluesje die je in slaap doet sukkelen. En met precies die afwisseling is dit vijfde album van de saxofoniste volgespeeld.

Instrumentale conservatoriummuziek; je moet er van houden. De gemiddelde Festivalinfo-lezer zelf doe je denk ik niet zo heel veel plezier met een plaat als deze. Maar was die oom uit Oud-Zuid niet jarig binnenkort?
Recensent:Jasper van Harskamp Artiest:Susanne Alt Label:Venus Tunes
volgende recensie
Cover Prong - Carved into Stone

Prong - Carved into Stone Prong is een band van ups en downs. Ze zijn een tijdje down geweest, maar...

Cover Lostprophets - Weapons
vorige recensie

Lostprophets - Weapons Vier jaar zat er tussen Liberation Transmission (2006) en The Betrayed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT