RECENSIE: U.D.O. - Leatherhead EP

U.D.O - Leatherhead EP
recensie cijfer 2011-03-25 De naam Udo Dirkschneider zal voor eeuwig en altijd geassocieerd worden met Accept. De Duitse zanger was jarenlang boegbeeld van deze uiterst succesvolle band. Niettemin doet Mr. German Metal al sinds 1987 zijn eigen ding. U.D.O. sleurde gitarist Stefan Kaufmann, ook al een ex-Accept lid, mee in zijn solo avontuur en dit met wisselend succes.

De Leatherhead EP volgt het studioalbum Dominator uit 2009 op. Dit is zoals gewoonlijk een voorloper van de te verschijnen nieuwe cd REV-Raptor ergens in mei. Dit schijfje bevat vier nummers waaronder ‘Leatherhead’ en ‘Rock ‘N’ Roll Soldiers’, twee nieuwe nummers die ook op de nieuwe release terug te vinden zijn. Het kleinood wordt verder aangevuld met ‘Run’ en ‘Free Or Rebellion’ die hier voor het eerst verzilverd worden en voordien enkel verkrijgbaar waren op de Thundervision dvd uit 2004.

Het titelnummer ‘Leatherhead’ is op en top U.D.O maar toont tevens een industrial feel. Waarschijnlijk luistert de kleine blonde rockgod met de schorre schreeuwstem vaak naar zijn uiterst bekende landgenoten en voegt hij diverse elementen aan zijn eigen traditionele old school metal toe. Een heel degelijke tune die het verlangen naar de full length cd doet versterken. ‘Rock ‘N’ Roll Soldiers’ is dan weer een recht door zee heavy metal song zoals we die van U.D.O in het verleden ontelbare keren voorgeschoteld krijgen. Niets mis mee, maar ook niets nieuws onder de zon, want zo maakt hij al jaren muziek.

Verder krijgen we een heuse meezinger met ‘Free Or Rebellion’ en een meer melodische toets op ‘Run’. Bovendien wordt deze EP aangevuld met twee videoclips waaronder eentje voor ‘Leatherhead’, de nieuwe single. ‘Jingle Balls’ is de tweede en is een track die hij opnam met Evil Disposition, een band samengesteld uit stafleden van het EMP merchandise mailorderbedrijf.

Alles bij elkaar is dit dus een heel gesmaakt voorproevertje voor de release van REV-Raptor eind mei en dat belooft dus heel veel lekkers, stomend en beukend!
Recensent:Gunther Moens Artiest:U.D.O. Label:AFM
Friska Viljor - The Beginning Of The Beginning Of The End

Friska Viljor - The Beginning Of The Beginning Of The EndJoakim Sveningsson en Daniel Johansson, samen bekend als Friska Viljor ,...

The Strokes – Angles

The Strokes - Angles Alweer tien jaar geleden debuteerden The Strokes met het geweldige Is This...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT