RECENSIE: Sinner - One Bullit Left

Sinner - One Bullet Left
recensie cijfer 2011-07-17 Sinner, de band rond Mat Sinner, de bassist van Primal Fear, is drie jaar na het succesvolle Crash & Burn terug met een nieuwe schijf One Bullet Left en een vernieuwde line-up. Gitaarvirtuoos Alex Beyrodt van Primal Fear en Voodoo Circle vervoegt opnieuw de rangen, terwijl Andre Hilgers van Rage de vacante plaats op de drumstoel inneemt. Beyrodt vervoegt het gitaristenduo Leim en Scholpp en zo leiden drie gitaristen de muziek in goede banen. Sinner is steeds een gevestigde waarde geweest en kan met hun kersverse release One Bullet Left die status zeker bevestigen.

‘The One You Left Behind’ is de ideale openingstrack en laat horen wat je te wachten staat. De drie gitaristen doen de muziek nog harder en vinniger klinken dan voorheen. Wat wel overduidelijk blijkt, is dat Sinner als zanger nog steeds niet het onderste uit de kan haalt. De man is evenwel een talent op de vier snaren en moet voor een volgende album misschien best een volwaardig zanger aantrekken. De eerste single ‘Back On Trail’ klinkt zowaar als Thin Lizzy in hun gloriedagen terwijl ‘Give & Take” en titelnummer ‘One Bullet Left’ de enige midtempo rockers op dit nieuwe One Bullet Left zijn. ’10 2 Death’ is dan weer een supersnelle stamper en meezinger die het vooral live goed moet doen. Rustpunt is het wondermooie ‘Haunted’ en daarmee wordt alweer de obligate ballade ingepast.

Meest opvallende song is waarschijnlijk de track ‘Atomic Playboys’, een cover van Billy Idol gitarist Steve Stevens. De zwartgelokte gitarist is naast een veel gevraagd sessie muzikant ook nog een meer dan virtuoos gitarist. Het is en blijft altijd een risico om een song van een krachtpatser van het kaliber zoals Stevens te coveren. Een gewaagde onderneming, maar toch kwijt het gitaristentrio zich vakkundig van zijn taak. Verder bieden ‘Suicide Mission’, ‘Wake Me When I”m Sober’, ‘Mind Over Matter’, ‘Mend To Be Broken’ en ‘Rolling Away’ wat je van Sinner kunt verwachten.

De hardrock met een ondertoon van kracht en power blijft tot het eind best boeien. Het album klinkt in zijn geheel lekker ontspannen en fris, maar mist toch enige vernieuwing. Niet dat daar iets mis mee is want zo kan iedere Sinner fanaat deze schijf zonder nadenken probleemloos aanschaffen. One Bullet Left verschijnt begin september en is de perfecte aankoop om een koude winter tegemoet te gaan.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Sinner Label:AFM
Wolfpakk - Wolfpakk

Wolfpakk - WolfpakkMark Sweeney (ex-Chrystal Ball) en Michael Voss (ex-Casanova, Mad Max) kennen...

Epysode - Obsessions

Epysode - Obsessions Samuel Arkan, gitarist van Virus IV, komt op de proppen met een nieuw project...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT