RECENSIE: Hot Club de Paris - Live at Dead Lake

Hot Club de Paris - Live at dead lake
recensie cijfer 2008-10-30 Hot Club de Paris is een powertrio uit Engeland, waar je óf heel blij en energiek óf lichtelijk nerveus van wordt. Zo, dan is dat alvast gezegd. Het trio jast er op hun tweede album Live at Dead Lake veertien liedjes in zo’n 35 minuten doorheen. En daarna is het eigenlijk wel goed dat het album afgelopen is, zodat je het even kunt laten bezinken. De liedjes zitten namelijk vol snelle gitaarloopjes en ritmische overgangen, die soms wat afleiden van de melodieën van het liedje. Die zijn in enkele gevallen erg de moeite waard en bezitten soms zelfs hitpotentie. Een goed voorbeeld hiervan is het scherp getitelde ‘I wasn’t being heartless when I said your favourite song lacked heart’. Deze song barst van de dynamiek, en heeft een aanstekelijk refrein. Ook de eerdere single ‘Hey! Housebrick’ weet wat dat betreft te beklijven. Maar helaas zijn niet alle songs zo sterk.

Hot Club de Paris valt het beste te omschrijven als een kruising tussen Maximö Park en XTC. En dan meer specifiek de energie, het springerige en de humor van de eerste band en de virtuositeit van de tweede band.

Zoals gezegd, niet alle songs zijn even sterk. Soms wordt er in de songs naar mijn smaak te bewust te moeilijk gedaan. En dan krijg je van die songs die live waarschijnlijk te gek zijn om te horen/zien, maar die zo in de huiskamer compleet doodslaan. Maar als de band zich een beetje inhoudt, dan komt de band absoluut een heel eind.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Hot Club de Paris Label:Moshi Moshi Records
The Datsuns - Headstunts

The Datsuns - HeadstuntsHet uit Nieuw Zeeland afkomstige The Datsuns heeft zes jaar na het...

Los Campesinos! – We Are Beautiful, We Are Doomed

Los Campesinos! - We Are Beautiful, we are doomed Uw recensent had een flink aantal luisterbeurten nodig om Hold On Now,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT