RECENSIE: Hot Chip - Made in the Dark

Hot Chip – Made In The Dark
recensie cijfer 2008-03-01 Hot Chip is weer Hot. Echt lang uit schijnwerpers zijn ze niet verdwenen maar met hun nieuwe album Made In The Dark zijn ze op tijd terug om weer een plaatsje te veroveren op de komende zomerfestivals. We kunnen ons dus weer gaan opmaken voor drie kwartier dansen op de electropop van deze Britse band.

Met het nummer ‘Over And Over’ scoorde ze een bescheiden maar lekkere hit. De tweede single van het huidige album, ‘Ready For The Floor’, werd een top tien hit in Groot-Brittannië en zorgde ervoor dat iedereen daar weet wie Hot Chip is. Langzaam maar zeker krijgen ze in Nederland nu ook de nodige aandacht en lijken ze het gat tussen dance- en popmuziek op te gaan vullen. De mix van deze twee stijlen zorgt er ook voor dat Made In The Dark afwisselender is dan voorgaande releases. Meer geëxperimenteer maar wel met een rode draad, namelijk de zang van Taylor Alexis. Hij zorgt er met zijn herkenbare stemgeluid voor dat de luisteraar houvast heeft en niet verdwaalt in het grote aantal samples en geluidjes.

Hoewel de elektronica de boventoon voert weet Hot Chip je het gevoel te geven dat je te maken hebt met traditionele liedjesschrijvers. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Made In The Dark’, een als een poplied opgebouwd nummer. Het valt totaal niet in de stijl van de veelal dansbare nummers op dit album maar toch past het er prima tussen. En juist die afwisseling zorgt ervoor dat het album zoveel kleur heeft. Geen onpersoonlijke koude digitale klanken maar een uitgebalanceerde mix van elektronica en akoestische instrumenten. Variërend van soms experimenteel als in ‘Shake A Fist’ tot rustgevend zoals het sterke ‘We’re Looking For A Lot Of Love’. En met het eerder genoemde ‘Ready For The Floor’ is bijna iedere dj verzekerd van een volle dansvloer. Zeker als ie ook de clip kan vertonen want deze is zeker de moeite waard om te bekijken op internet.

Kortom, er zijn maar weinig mensen die ongevoelig blijven voor de dansbare muziek van Hot Chip. Het zal moeilijk zijn je te verzetten tegen de drang om te bewegen. Mijn advies: geef er gewoon aan toe. Zoek een weg naar de dansvloer of creëer wat plaats rondom je tijdens een van hun optredens en laat je lekker gaan.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hot Chip Label:EMI Music
Tico*Verde – Impression

Tico*Verde - Impression Tico*Verde is een pop/ rock- band afkomstig uit Nederland, die nu al zo’n...

Zimmers Hole- When you were shouting at the devil..we were in league with satan

Zimmer's Hole - When you were shouting at the devil... We were in... Wanneer je als metalhead over een beetje humor en relativeringsvermogen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT