RECENSIE: Tico*Verde - Impression

Tico*Verde – Impression
recensie cijfer 2008-03-17 Tico*Verde is een pop/ rock- band afkomstig uit Nederland, die nu al zo’n acht jaar muziek maakt. De band bestaat uit Lars Kroos (zang), Tom Klijzing (basgitaar/ zang), Martijn Swier (gitaar), Jochem Pennekamp (gitaar/ zang) en Jeroen Mazereeuw (drums) allen afkomstig uit Noord- Holland

Voor ons ligt Impression, de nieuwste EP van dit vijftal. Er zijn drie tracks te vinden op dit schijfje; ‘Impression’, ‘All Around’ en ‘Without A Breath’. Deze drie nummers hebben volgens zanger Lars Kroos het echte Tico*Verde live- geluid meegekregen. In de Bullet Sound Studio zijn ze hier zeer goed in geslaagd. Het rustige, zuivere geluid op deze EP is fenomenaal. Ook al staat in de biografie dat Lars, Tom en Jochem zingen, helaas merken we hier weinig van. Het is toch vooral Jochem die je hoort zingen. Met iets meer variatie in de zanglijnen had deze plaat net dat extra’s kunnen krijgen. Een gemiste kans als je het ons vraagt.

De muziek van Tico*Verde kan het beste worden omschreven als melodieuze popsongs met een rockrandje. Saybia, Foo Fighters, Kashmir, Coldplay en John Mayer zijn grote inspiratiebronnen voor deze heren. Stuk voor stuk artiesten met melancholieke songs.

Ben je nieuwsgierig en wil je zelf je oordeel geven? Open dan even uw internet browser en ga naar http://www.myspace.com/ticoverde. Hier is de gehele EP gratis en voor niks te beluisteren.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Tico*Verde Label:Eigen Beheer
Sons & Daughters – This Gift

Sons and Daughters - The GiftDe bevalling van het derde Sons & Daughters album is een feit. Een paar...

Hot Chip – Made In The Dark

Hot Chip - Made in the Dark Hot Chip is weer Hot. Echt lang uit schijnwerpers zijn ze niet verdwenen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT