RECENSIE: Joan Armatrading - Into the Blues

Joan Armatrading - Into the Blues
recensie cijfer 2007-04-23 Op 26 maart is de nieuwe cd Into The Blues van de op het Caribische eiland St. Kitts geboren en in Groot-Brittannië opgegroeide zangeres-gitariste-singer/songwriter Joan Armatrading verschenen. Into The Blues is de langverwachte opvolger van Lovers Speak uit 2003 en zoals de titel van het album al aangeeft, laat Joan Armatrading op deze schijf haar eigen interpretatie van een langgekoesterde wens om dertien bluesnummers op cd te zetten in vervulling gaan.

Wie denkt met dit album een traditionele blues cd in huis te halen komt helaas bedrogen uit.
Eerlijkgezegd had ik ook niet anders verwacht. De door de wol geverfde singer/songwriter, die in 1972 haar muzikale carrière is begonnen en in de begin jaren ‘80 definitief doorbrak met het nummer Rosie en enkele jaren nog in het oog sprong met het nummer ‘Drop The Pilot’, heeft zich eigenlijk nog nooit vastgepind op een speciale muziekcategorie. In muzikaal opzicht heeft Armatrading altijd de bluesmuziek al als uitgangspunt genomen, om van daaruit voort te borduren in een haar eigen stijl van folk, pop, reggae en uiteraard het singer/songwriter genre. Op Into The Blues is dit eigenlijk niet anders en is ze opnieuw trouw gebleven aan haar eigen stijl die ze er al zo’n kleine 35 jaren op na houdt.

Alle nummers op het album zijn door Joan zelf geschreven en gaan over de normale dagelijkse zaken in het leven, zoals de liefde, relatieproblemen en zelfs overvolle Londense metro’s. Met haar diepe zwarte en warme stem heeft ze in elk geval opnieuw een product op de markt gebracht die Joan Armatrading zelf citeert als haar beste werk tot nu toe. “I’ve wanted to make an album that truly reflected me and I think this does. I love the blues and while each song is very different, there’s a cohesive thread that runs troughout”. Ze zal ongetwijfeld haar grote en trouwe aanhang plezieren met haar nieuwe schijf, maar een nieuw publiek zal ze er hoogstwaarschijnlijk niet mee bereiken.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Joan Armatrading Label:Hypertension
Relax - Pirates Among Puppets

Relax - Pirates Among Puppets Relax bracht in 2002 het album Live@Panama uit. Een live album, opgenomen...

Dave Hole - Rough Diamond

Dave Hole - Rough Diamond Echt enthousiast over de Australiër Dave Hole ben ik nog nooit geweest. Ook...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT