RECENSIE: Kasabian - For Crying Out Loud

Kasabian
recensie cijfer 2017-07-16 ”Take all you fuckers and blow you away” . Aan tafel! Kasabian betrappen we traditiegetrouw niet of nauwelijks op een introverte of bedachtzame attitude. Zo ook niet op For Crying Out Loud. Album nummer zes wat, naar eigen zeggen, ”de gitaarmuziek zou gaan redden van de ondergang”. Dat laatste mag een mespuntje gebakken lucht heten, want dat doet For Crying Out Loud bij lange na niet. Nu niet en nooit niet en de band doet zichzelf maar nauwelijks een plezier met dit soort uitspraken. Je zou namelijk bijna de oren gesloten houden voor wat het album wél doet: Zichzelf bluffend en blazend een weg recht je hoofd in banen om daar eens lekker lang te blijven hangen.

Voor de snob valt er gelukkig genoeg te klagen, want hoogdravend is het allemaal niet. Er wordt gezongen over ”The taste of macaroni on a seafood stick” en over rietjes in milkshakes. Rustpunten als ‘All Through The Night’ of ‘Sixteen Blocks’ zijn saaie niemendalletjes die je al vergeten bent terwijl het nummer nog bezig is. Het album is schijnbaar in zes weken geschreven en dat hoor je er zo nu en dan inderdaad van af. Maar het is juist de bedrieglijke infantiliteit van tracks als ‘You’re In Love With A Psycho’, ‘Wasted’ of ‘Bless This Acid House’ die bijdragen aan een zeer gelukzalige zomerse glimlach en idem verliefd gevoel. Om het cirkeltje rond te maken zorgt afsluiter ‘Put Your Life On It’ op zijn beurt voor het gevoel van een fraaie zonsondergang na een uitstekende dag met vrienden.

Elke zomer heeft een soundtrack nodig en bij voorkeur een ongecompliceerde. En laat dat nou net het recept zijn van deze Leicester lads. Zoals eigenlijk altijd, bewijzen de mannen ook deze ronde weer dat ze als geen ander een neusje hebben voor het schrijven van (semi) herkenbare rete-dansbare stadiumn sized indie anthems met een randje (Waar notabene, zij het met wat fantasie, door de liefhebber ook nog eens op te moshen valt). For Crying Out Loud druipt van euforie en levenslust en dat is meer, maar dan ook méér dan genoeg om ze te vergeven voor die onnodig grote bekken. Of die belachelijke hoes.
Recensent:Lennert Oosterling Artiest:Kasabian Label:Columbia
Cover John Mayer - The Search For Everything

John Mayer - The Search For Everything The Search For Everything , zo heet het laatste studioalbum van een van de...

Cover White - One Night Stand Forever

White - One Night Stand Forever De Schotse band White leek uit het niets te zijn verschenen toen het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT