RECENSIE: George Ezra - Staying At Tamara`s

Ezra
recensie cijfer 2018-06-06 Het tweede album van de nog maar 24-jarige George Ezra heet Staying At Tamara’s. Na het grote succes van zijn eerste plaat Wanted On Voyage met megahit ‘Budapest’ is de druk om een minstens zo succesvol album af te leveren natuurlijk groot. Hij bouwt dan ook verder op het geluid van zijn debuut. Toch wordt ook net zo snel duidelijk dat hij hiervoor de makkelijke weg kiest.

Ezra’s kenmerkende stem domineert wederom zijn muziek. Hij pakt het op dit tweede album echter grootser aan, muzikaal en tekstueel gezien. Meezingbare refreinen en weidse gitaarmuziek zorgen voor een stadionwaardig geluid, iets wat je misschien niet in eerste instantie achter Ezra zoekt. ‘All My Love’ is zo’n typische meezinger met veel herhalende teksten, die je na een keer luisteren al mee kunt zingen. Ook het catchy ‘Shotgun’, waar hij over vakantie zingt, dat onbetwist een radiohit kan worden. Ezra heeft het troubadour-gehalte hier wel van zich af geschud. Het klinkt allemaal wat minder retro en meer hedendaags.

De stemming op zijn tweede plaat is overwegend positief. Naast vakantie zingt Ezra hier ook over dromen en romantiek. Soms gaat het er wat serieuzer aan toe, zoals op het gevoelige ‘Hold My Girl’.
‘Sugarcoat’ doet zijn naam eer aan en is een mierzoet voortkabbelend nummer, waarbij Ezra zingt over een meisje. Ezra’s liedjes zijn wel een beetje als suiker: voor even smaakt het prima, maar te veel is ook niet goed. Want hoe vrolijk en toegankelijk het ook allemaal is, spannend is het allerminst. De samenwerking met First Aid Kit, het nummer ‘Saviour’, levert het mooiste nummer op het album af. Hier schiet Ezra’s geluid meer richting country op.

Het lijkt wel voorbedachte rade om de luisteraar of het festivalpubliek te geven wat hij wil. Daarin is Ezra in ieder geval meer dan geslaagd. Voor diepgang hoef je niet naar Staying At Tamara’s te luisteren, voor een portie ongedwongen muziek zonder al te veel afwisseling zit je bij het tweede album van George Ezra dan weer meer dan okay.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:George Ezra Label:Columbia
DbUB

Death By Unga Bunga - So Far So Good So CoolWie niet even een glimlach krijgt bij het zien van de bandnaam Death by Unga...

Cover Manic Street Preachers - Resistance Is Futile

Manic Street Preachers - Resistance Is Futile Hoewel ze hun hoogtij dagen al ver achter zich hebben liggen, brengen de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT