RECENSIE: Morrissey & Marshall - We Rise

M&M
recensie cijfer 2017-07-27 Het duo Morrissey & Marshall maakt eigenzinnige pop die leunt op prachtige harmonieën en een ruimtelijk geluid. Het album We Rise telt tien tracks, die allen ongeveer drie minuten klokken en mooi variëren van Britse rauwere indierock zoals dat van Arctic Monkeys, tot zachtere poprock zoals dat van The Beatles.

Albumopener 'Cold November Sunrise' laat in slechts drie minuten de kwaliteiten van het duo horen. De track is groovy, catchy, warm en heeft een 'organische' vibe. Wat direct opvalt, is de geluidskwaliteit van het album, die gemasterd is in the Abbey Road Studios: de instrumentale en vocale partijen zijn kraakhelder. Tel daarbij loepzuivere samenzang op, en je weet dat het album potentie heeft om te verrassen.

Dat doet het ook. Vervolgtrack 'Love & Be Loved' is een mierzoete ballad die desondanks nergens cheesy wordt en de luisteraar compleet onderdompelt in zweverige samenzang. Hierna wordt plots weer gegrepen naar rauwere rock in 'Play On', waarna weer afgewisseld wordt naar softere muziek in 'Hangin' Around'.

Niet elk nummer op We Rise barst van inventieve instrumentpartijen, maar dat hoeft ook niet: Morrissey & Marshall klinken zelfs het best 'in het klein'. Zo zijn de emotiegeladen 'I Need You' en de afsluiter die hierop volgt 'The Light Breaks' vrij eenvoudige akoestische tracks, die juist om deze reden een perfecte afsluiting vormen van een kortdurend album dat over en over afgespeeld kan worden.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Morrissey & Marshall Label:Mass Market Recordings
Cover Dans Les Arbres - Phosphorescence

Dans Les Arbres - Phosphorescence Phosophorescene opent met een onheilspellende, haast nare geluidsmuur die...

Cover The Shady Greys - Like A Child

The Shady Greys - Like A Child Na het beluisteren van het album Like A Child zou je zweren dat je te maken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT