RECENSIE: The Two Romans - Sun

Two Romans
recensie cijfer 2017-11-06 The Two Romans is een popfolkband rondom de Italiaanse broers Samuele en Mattia. De in 2015 opgerichte band bracht in het verleden twee EP’s uit met catchy popsongs. Op de derde EP, getiteld Sun, is volgens de gebroeders een “nieuwe geëvolueerde muziekrichting” hoorbaar.

Een crunchy gitaar, sing-along samenzang, relaxte coupletjes en een muur van geluid in de refreinen. Opener ‘Cutting Strings’ is een track die makkelijk in het gehoor ligt en die het goed zou doen op de radio of op festivals. Vervolgtrack ‘A Man’ heeft dezelfde kenmerken van een goede popsong.

Hier schuilt echter ook het ‘gevaar’ van Sun. De nummers op het album zijn stuk voor stuk goed, maar tevens vrij inwisselbaar en voorspelbaar. Tracks balanceren op het randje van originaliteit. De ‘geëvolueerde richting’ is dan ook enkel van toepassing op de eigen muziek van de band; aan het grote geheel aan pop- en folkmuziek wordt weinig verrassends toegevoegd.

Desalniettemin is Sun een sterke EP met radiowaardige tracks, waarvan ‘Y’ het beste voorbeeld is. Een nog meer eigen sound zou het werk des te beter maken.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:The Two Romans Label:Black Pike Favorites
Keith

Toby Keith - The Bus Songs Toby Keith is een singer-songwriter, producer en acteur. In 1993 begon hij...

Cover The Cribs - 24-7 Rock Star Shit

The Cribs - 24-7 Rock Star Shit The Cribs is het klassieke voorbeeld van een Britse succesformule: muzikale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT