RECENSIE: Pien Feith - The Wilderness Sound

Pien Feith - Wilderness
recensie cijfer 2007-03-15 In 2005 bracht ze al een EP uit als singer-songwriter en hierdoor vlogen de deuren van de popzalen voor haar open. Een jaar later stelt ze een band samen en ging het singer-songwritergeluid over naar wat meer indiesound. Met 3 bandleden uit het post-rock circuit van Utrecht werden de huiskameroptredens verwisseld voor een indrukwekkende liveperformance en trad ze op met o.a. Joan as Police Woman.

Pien Feith weet hoe ze liedjes moet schrijven, op het net uitgebrachte The Wilderness Sound staan 7 gevarieërde nummers. Heerlijk rockende nummers als ‘Silvery Slides’ en ‘Former Foreigner’ doen denken aan PJ Harvey met het geluid van Sonic Youth. De daartegenoverstaande rustige nummers ‘Bones to pick’ en ‘Like a Banner’ geven meer het idee dat je naar Cat Power aan het luisteren bent. Dit alles komt vooral door de stem van Pien die wat weg heeft van bovenstaande zangeressen. De invloed van bandleden Melvin Wevers, Sebastiaan Janssen (beiden Vehicle) en Bart de Kroon (ex We vs Death) is ook duidelijk te horen. Hun voorgeschiedenis in de underground scene van Utrecht liet al weten dat het goede muziekanten zijn. De combinatie tussen deze heren en Pien Feith’s stem is erg goed en aangenaam om naar te luisteren.

Vooral de stevigere nummers zijn sterk, de wat rustigere zijn iets saaier en kunnen daardoor sneller tot verveling leiden. Waar deze nummers live heel sterk naar voren komen blijven ze op The Wilderness Sound een beetje achter. Fans van PJ Harvey, Cat Power en Bettie Serveert zullen deze muziek zeker kunnen waarderen. Het is fijn om te horen dat in het oerwoud van kleine Nederlandse bandjes toch een uitschieter is als Pien Feith.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Pien Feith Label:Badmintone Records
Panda Bear - Persons Pitch

Panda Bear - Person Pitch Panda Bear , Noah Lennox, één van de leden van de experimentele roedel...

Good Charlotte - Fast Generation

Good Charlotte - Fast Future Generation Fast Future Generation is een documentaire over Good Charlotte . In het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT