RECENSIE: Johnny Cash - Live From Austin TX

Johnny Cash - Austin
recensie cijfer 2007-02-05 Al ver voor zijn dood in 2003 was Johnny Cash een echte legende. Als Cash in 1987 het podium van het populaire PBS televisieprogramma Austin City Limits bestijgt, wordt hij dan ook als zodanig aangekondigd. Live From Austin TX is de integrale registratie van het desbetreffende televisieoptreden. Meer dan een jaar geleden is deze performance al op DVD verschenen en sinds kort is exact dezelfde set ook verkrijgbaar op CD.

Tijdens het veertien nummers tellende optreden passeren vanzelfsprekend een aantal zeer bekende tracks de revue (‘Ring Of Fire’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Sunday Mornin’ Comin’ Down’, ‘I Walk The Line’, ‘Long Black Veil’ en ‘(Ghost) Riders In The Sky’). Maar Cash ruimt ook genoeg plaats in voor bij de massa wat minder bekende songs (‘I’ll Go Somewhere And Sing My Songs Again’, ‘Ballad Of Barbara’ en het met vrouwlief June Carter Cash gezongen liefdesduet ‘Where Did We Go Right’). De veelkoppige begeleidingsband zorgt vijftig minuten lang voor een kwalitatief hoogstaande, strakke en afwisselende muzikale omlijsting.

Omdat Johnny Cash en zijn muzikanten in zeer goede doen zijn en omdat het geluidstechnisch gezien een uitstekende registratie is, is de cd beslist de moeite van het aanschaffen waard. Maar het is toch vooral de dvd die indruk maakt. Het is gewoonweg heerlijk om een bezielde en opgewekte Johnny Cash te zien genieten van dit optreden. De chemie tussen Cash, zijn begeleidingsband en het publiek is ook zeker hoorbaar aanwezig, maar met de bijbehorende beelden wint dit optreden helemaal aan overtuigingskracht. Jammer dat New West Records niet gewoon het sympathieke gebaar heeft willen/kunnen maken hun Austin City Limits-releases als voordelige CD/DVD duo-packs aan te bieden.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Johnny Cash Label:New West Records
Neko Case - Austin

Neko Case - Live From Austin TX Neko Case’s Fox Confessor Brings The Flood was voor velen een van de...

Disco Ensemble - First Aid Kit

Disco Ensemble - First Aid Kit In Finland wordt het ’s winters koud. Heel erg koud. Bovendien schijnt de zon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT