RECENSIE: Princeton - Autumn Skies

Princeton
recensie cijfer 2016-01-08 Princeton is een poprockband uit de prinsenstad Delft, die met Autumn Skies een eerste volledige plaat uitbrengt. Wat de luisteraar niet onopgemerkt voorbij moet laten gaan is dat dit debuutalbum live is ingespeeld en productiewerk kent van Michel Schoots (o.a. Di-Rect en Kane) en Sven Lens (o.a. Willy Nelson).

Titeltrack ‘Autumn Skies’ is een mierzoete track die makkelijk weg luistert en doet denken aan een mix van boybandmuziek en de rustigere countrynummers van de Eagles. Knap zijn de live ingezongen zangharmonieën in het sterke refrein. Maar helaas weet het nummer geen enkele keer écht te verrassen. ‘Autumn Skies’ zet qua genre uiteindelijk de toon voor het gehele album, ook al lijkt dit niet na het luisteren van de eerste albumhelft.

Zo brengt ‘Give In’ een lekkere radiovriendelijke rockvibe met zich mee die – dankzij veel kopstemgebruik en funky drumwerk - doet denken aan de muziek van Jett Rebel. Kort daarna volgt ‘Not Invited’ dat een layback feestnummer is met een simpele maar goede gitaarsolo. Niet voor niets werd laatstgenoemde track als debuutsingle onthuld.

Vanaf deze twee goede tracks blijft het album Autumn Skies eigenlijk eenzelfde stijl aanhouden: dat van het zoete openingsnummer ‘Autumn Skies’. Deze ‘poppy’ nummers liggen goed in het gehoor, maar onderscheiden zich nauwelijks van elkaar. Enkel ‘Heroes’, dat als tweede single werd uitgebracht, en ‘Stories’ weten het album nog enigszins een ander kleurtje mee te geven.

Het debuutalbum van Princeton is niet onaardig. Met name het gegeven dat het album live is ingespeeld, duidt op de kwaliteit van de muzikanten. Ook is de mix van zeer goede kwaliteit. Desondanks weet Autumn Skies helaas zelden te verrassen, waardoor de nummers nauwelijks blijven hangen en de gehele plaat teveel van hetzelfde herbergt.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Princeton Label:Marista
Cover The Balkun Brothers - Balkun Brothers

The Balkun Brothers - Balkun BrothersDe broers Nick en Steve Balkun vinden hun oorsprong in Hartford, Connecticut....

Cover Gems - Kill The One You Love

Gems - Kill The One You Love In 2013 debuteerden GEMS met Medusa , een uitstekende EP die de muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT