RECENSIE: The Woods - Hurricane

Woods
recensie cijfer 2021-05-21 The Woods is een bluesrockband uit Groningen die voortkomt uit de band JeeBee. Centrale figuur van de band is (net als in JeeBee) gitarist en zanger Joris Bos, die ook al het songschrijverswerk voor zijn rekening neemt. The Woods bestaat verder uit bassist Martijn Drijfhout, drummer Pieter Dokter en toetsenist Johan Zielstra. Op drie van de zes tracks verzorgt Ellen Vos de backing vocals.

In 2019 bracht The Woods al een EP uit (Stone Cold) en nu komt de band met de EP Hurricane. The Woods maakt bluesrock van het degelijke soort en dat is niet voor iedereen een aanbeveling. Verrassingen hoef je van de band dan ook niet te verwachten. Joris Bos heeft een prima zangstem, maar ook hij schuwt de clichés van een getormenteerde (blues)rockzanger beslist niet. En dat is evenmin een pluspunt.

Op Hurricane grossiert The Woods in dertien in een dozijn bluesrocksongs met hier en daar een vleugje Black Crowes. Maar het lukt The Woods niet om echt los te komen van de platgetreden bluesrock paden.

Bij de openingsklanken van afsluiter ‘One Time Kiss’ weet The Woods de aandacht van de luisteraar eindelijk te trekken met een gitaarintro dat een knipoog is aan Jimi Hendrix. Op deze sober georkestreerde bluessong krijgt het gitaarspel van Joris Bos de hoofdrol die het verdient. Op de valreep toch nog het beste wat The Woods op Hurricane te bieden heeft. Maar dit is te weinig om de boel te redden. Het nummer toont wel aan dat Joris Bos zijn gitaar veel vaker moet laten spreken, of beter nog, moet laten janken. Want dat gaat hem prima af!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Woods Label:Marista
Cover Paul Numi - Chimera

Paul Numi - ChimeraBloed kruipt waar het niet gaan kan. Na jaren bij grote bedrijven als Proctor...

Cover Perfect Storm - No Air

Perfect Storm - No Air Met Perfect Storm is Nederland een progrockband rijker. Eigenlijk gaat het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT