RECENSIE: Stage Republic - Firstage

Stage Republic
recensie cijfer 2015-05-16 Nederland profileert zich meer en meer als muziekland. Nederlands talent zit overal en komt als paddenstoelen uit de grond. Helaas krijgen we lang niet alles mee en dat is zonde. Dat blijkt wel op het moment dat ondergetekende het album van Stage Republic in de brievenbus kreeg. De Amsterdamse band heeft hun eerste album uitgebracht. Firstage (nee geen typefout) is een album vol pop/rocksongs met heerlijke electro-invloeden.

Het album begint direct sterk met ‘Last Side’. Een nummer in de traditie van Maroon 5, maar dan een stuk alternatiever. Een heerlijke popsong met daarover een lekkere zanglijn van Corjan de Raaf. Het nummer lijkt een blauwdruk voor de rest van het album.

Dat de band ook van iets meer stevige gitaren houdt laten ze horen met ‘All Out’. Een behoorlijk intro met een sterke gitaarpartij. Vervolgens komen ze in het refrein met een catchy melodie waar je u tegen zegt. Deze derde single is één van de beste nummers op het album.

Een ander hoogtepunt is ‘Camera Girl’. Een ogenschijnlijk zacht en fragiel liedje waarin de stem van De Raaf mooi naar voren komt. Vervolgens kleden ze het aan met de bekende en herkenbare elektronische sound die gedurende het hele album vaker terugkomt. Tijdens dit nummer doet de band af en toe zelf denken aan de Belgische sensatie van dit moment, Oscar & The Wolf.

Met ‘Pokerface’ geeft de band weer wat gas richting het einde. Helaas sluiten ze af met ‘How The West Was Won’. Helemaal geen slecht liedje, maar het is jammer dat ze gekozen hebben om hiermee een verdienstelijk album af te sluiten. Als de laatste twee nummers waren omgedraaid had je een ander effect gehad. Wat klaag ik? Een prima album van Nederlandse bodem en het luisteren meer dan waard.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Stage Republic Label:Marista
Cover The Dallas Project - Ordinary Day

The Dallas Project - Ordinary DayDe Belgische band The Dallas Project bestaat uit vier leden met een...

Cover Moon Duo - Shadow Of The Sun

Moon Duo - Shadow Of The Sun Met de aangekondigde headlinerposities op Eindhoven- en Liverpool Psych Fest...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT