RECENSIE: Amplifier - Insider

Amplifier - Insider
recensie cijfer 2006-11-23 Het 2e album van Amplifier is uit. Insider is de opvolger van Amplifier. Met dit album hadden ze al een grote schare fans achter zich aan en nu zal dit niet minder worden.
Hun progressieve, duistere rock is namelijk erg aantrekkelijk om naar te luisteren. Lekkere gitaar partijen en een geweldige mooie rustige zangstem slepen je mee naar de diepste krochten in de gedachten van zanger/schrijver Sel Balamir.

Een korte inleiding op het album Insider van Amplifier. Een band die bestaat uit slechts 3 personen: Sel Balamir (gitaar/zang), Matt Brobin (drums) en Neil Mahony (bas).
Maar met dit beperkte aantal muzikanten zetten ze toch een muzikaal gevuld album neer met een geluid van wel 6 personen. Het begint al bij Gustav’s Arrival een hard instrumentaal nummer die je gelijk bij de keel grijpt. En je vasthoudt tijdens de opvolgende nummers. O Fortune, Insider en Mongrel’s Anthem zijn duistere nummers die doen denken aan Tool en Cave In. De zang brengt rust waardoor je eigenlijk 2 kanten op getrokken wordt. Het geluid is goed afgesteld. Dit mede dankzij Steve Lyon (The Cure, Depeche Mode) en Chris Sheldon (Foo Fighters, Biffy Clyro). Het is een mooi vol geluid waardoor het haast niet voor te stellen is dat het slechts 3 bandleden zijn. Het album blijft alleen niet over de hele lijn zijn kracht houden, alleen de eerste nummers blijf je onthouden. De latere nummers Hymn Of The Aten en What is Music? vervelen een stuk sneller. Het wordt allemaal zweveriger en het mooie verschil tussen instrumenten en zang zwakt af.

Binnen enkele seconden zit je er al helemaal in en daar blijf je tot aan het eind. Een heerlijk album, om op uit je dak te gaan maar zeker ook om van te genieten. Met een album als dit kan het haast niet mis gaan.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Amplifier Label:Steamhammer
Clayborn - Every Dog

Clayborn - Every Dog has its DayHet is hard gegaan voor de Rotterdamse band Clayborn. Al twee jaar na de...

Endemic - All Virtue Decayed Naast een Amerikaanse grungeband betekent Endemic ook een driejarige Drentse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT