RECENSIE: ZODIAC - Sonic Child

Zodiac
recensie cijfer 2015-01-08 De Duitse bluesrockers van Zodiac maken échte Amerikaanse muziek. Zo’n plaat waarbij je Route 54 in je hoofd voorbij ziet vliegen en je de rubberen banden van Ford Mustang of Chevrolet Camaro kan ruiken. Je vraagt je wel meteen af in hoeverre Sonic Child erin slaagt om geen pastiche te worden. Best goed, zo blijkt.

Het helpt dat de stem van zanger Nick van Delft de juiste stem heeft voor dit type muziek. Zijn stem doet denken aan Chris Robinson van The Black Crowes of Tom Petty, geen slecht gezelschap. De rest van de band speelt weliswaar als een strak geheel maar is wat weinig speels. Alles wordt met een Duitse precisie gespeeld; hier valt al een cultuurverschil te merken met de echte Amerikaanse bluesrock.

‘Swinging On The Run’ brengt het geheel al vroeg in beweging, het hele nummer is met zijn stampende ritme en swingende gitaarsolo’s een geslaagde stijloefening en bovendien een fijne ode aan het tourleven. Voor een groot deel houden de heren het kort en bondig, alleen ‘A Penny And A Dead Horse’ en ‘Rock Bottom Blues’ zijn voor bluesbegrippen redelijk lang te noemen met een speeltijd van zeven en negen minuten. Eerstgenoemde hoort bij het beste wat deze plaat te bieden heeft. Het nummer heeft een drift en een knipoog, veel origineler en interessanter dan een allegaartje als ‘Good Times’, dat met zijn teksten als : ”Shake it now baby, don’t you give a damn” meer wenkbrauwen laat fronzen dan voeten laat bewegen.

Sonic Child weet de geografische barrière voor het grootste deel van zich af te werpen en te bewijzen dat Zodiac bloedserieus omgaat met het genre. Helaas weet het de middelmaat vaak nog niet te ontstijgen en als je dan de geografie niet mee hebt wordt het moeilijk. Desondanks leveren ze een fijne plaat of waar zeker op voortgebouwd kan worden.
Recensent:Jelle Burger Artiest:ZODIAC Label:Napalm Records
Cover Tv on the Radio - Seeds

Tv on the Radio - Seeds Seeds is voor TV On The Radio (TVotR) een belangrijk moment uit haar...

Cover Paul Smith & Peter Brewis - Frozen By Sight

Paul Smith & Peter Brewis - Frozen By Sight Paul Smith & Peter Brewis zijn over het algemeen beter bekend als leden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT