RECENSIE: ZODIAC - A Bit Of Devil

Cover ZODIAC - A Bit Of Devil
recensie cijfer 2012-08-29 Janosch Rathmer is drummer in de Duitse postrockband Long Distance Calling en daarnaast nu één van de oprichters van Zodiac. Een bluesrockband uit Duitsland die haar debuutalbum nu in de winkels heeft liggen, getiteld A Bit Of Devil.

Twee jaar geleden komt Rathmer ene Nick Van Delft tegen. In een gezamenlijke jamsessie blijkt hij een zeer verdienstelijk zanger en gitarist en de twee besluiten al snel een project op te starten. Zodiac is geboren, maar nog niet compleet. Gitarist Stephen Gall en bass/orgelspeler Robert Kahr, beide leden van Rocketchief, maken van Zodiac een volwaardige band. Met z’n vieren maken ze zware stonerblues.

Met titeltrack ‘A Bit Of Devil’ wordt je als luisteraar meteen met twee krachtige gitaren verwelkomd. Maar wat daarna meteen opvalt is de stem van Nick Van Delft. Deze lijkt als twee druppels water op die van Mark Lanegan. Doorleefd, lekker rauw, maar emotievol en zuiver. De combinatie harde blues met het charismatische geluid van Van Delft is een schot in de roos.

Maar de muziek zelf is ook niet mis. De twee gitaren worden met een enorme lading energie bespeeld en de drums zijn strak en hard. Zodiac is echter niet alleen maar recht voor je raap stonerrock à la Kyuss. Zo is er prachtige blues in de vorm van ‘Thunder’ en een cover van ZZ Top’s ‘Blue Jean Blues’. Rustig, slepend, ijzersterk. In het laatste nummer ‘Coming Home’ komt alles nog eens bij elkaar voor een groots slotstuk van tien minuten.

De afwisseling houdt de vaart er op A Bit Of Devil in. Heel veel nieuws onder de zon is het allemaal niet, maar hoe vernieuwend moet stonerblues/-rock nou eigenlijk zijn? Voor de fans van het genre is A Bit Of Devil een niet te missen plaatje en Zodiac een band om in de gaten te houden.
Recensent:Rutger Otto Artiest:ZODIAC Label:Suburban Records
MTMTMTK

The Very Best - MTMTMTKIn 2008 richtte producer Radioclit samen met Esau Mwamwaya het duo The Very...

Cover The Waxbills - When Love Comes

The Waxbills - When Love Comes Als je niet uit Canada komt of een enorme affiniteit hebt met Canadese...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT