RECENSIE: Sticky Fingers (Aus) - Land Of Pleasure

Sticky Fingers
recensie cijfer 2014-11-09 De Australische band Sticky Fingers is verre van lui. Want een jaar na het debuutalbum Caress Your Soul komt het vijftal al met opvolger Land Of Pleasure. Daanaast heeft de band tussendoor ook nog eens intensief getourd. De stijl van de band is het best te omschrijven als een mengeling van reggae, pop en rock. Daarnaast zijn her en der psychedelische invloeden hoorbaar.

Land Of Pleasure is afwisselender dan zijn voorganger. Terwijl het debuutalbum nog voornamelijk een reggae album was, bevat de tweede plaat veel meer uitstapjes naar pop, rock, funk, soul en raggamuffin. En de band blijkt al die stijlen even goed te beheersen. De pop nummers doen namelijk in zijn geheel niet onder voor de sterke reggae nummers.

Het album begint ijzersterk met een aantal opzwepende nummers, waarvan ‘Just For You’, dat qua ritme en dynamiek lijkt op Underworld’s ‘Born Sticky’, één van de hoogtepunten is. Daarna neemt de band iets gas terug met een aantal laid-back songs, waarbij het melancholische ’Liquorlip Loaded Gun’ een volgend hoogtepunt is. Vervolgens keert de band terug naar de oorspronkelijke reggae roots. Onderweg wordt nog even een britpop uitstapje gemaakt met het ijzersterke ’If You Go’, dat zich gemakkelijk kan meten met het betere werk van Oasis. Pas op het ’Velvet Skies’ zijn de Australische roots van de band hoorbaar in de vorm van een soort aboriginal zang. Dit nummer zou overigens gemakkelijk kunnen uitgroeien tot een stadion meezinger.

Zoals de titel al doet vermoeden vormt een droomwereld vol hoop, liefde en geluk, en de reis daarna toe, de rode draad van de plaat. Daarbij worden de teksten goed gedragen door de stem van zanger Dylan Frost, die de ene keer heel vrolijk en de andere keer heel melancholisch klinkt. Met af en toe een behoorlijk Jamaicaans accent erbij klinken de nummers super relaxed.

Tot slot verdient ook de productie van het album nog een vermelding. Deze klinkt namelijk opvallend fris en helder, waardoor de instrumenten erg goed tot hun recht komen en veel leuke details hoorbaar zijn.

Sticky Fingers heeft met Land Of Pleasure een ijzersterk, veelzijdig tweede album afgeleverd. Een heerlijke plaat om je te onttrekken uit de dagelijkse sleur en om al chillend op de bank bij weg te dromen.
Recensent:Gerlof Buurman Artiest:Sticky Fingers (Aus) Label:Goomah Music
Cover Sväva - We Have Just The Life We Want

Sväva - We Have Just The Life We Want Sväva klinkt als een dromerige rockband uit Scandinavië. Hun artiestennaam...

Cover True Zebra - Adoremotion

True Zebra - Adoremotion Vaak gaat elektrorock gepaard met overdreven uitbundigheid. Dit brengt met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT