RECENSIE: Noyalty - Hold your Breath

Noyalty - Hold your Breathe
recensie cijfer 2006-09-18 Sinds 2005 is de Nederlandse band Noyalty naar eigen zeggen bezig haar plek te veroveren binnen de genre’s punk, emo en hardcore. De inspiratiebronnen zijn dan ook bands als Boysetsfire en Alexisonfire. Met hun nieuwe demo ‘Hold your breath’ moet het voor de band gaan gebeuren.
Het begin van de cd klinkt in ieder geval inderdaad als een mix tussen punk en emo. En mocht dat nog niet duidelijk worden uit de muziek, dan wordt dat het wel door de vocalen. Zo heeft de band een zanger, maar ook iemand die de ‘screams’ voor zijn rekening neemt. Afwisselend worden er delen van de tekst gezongen en geschreeuwd. Vooral in het nummer Striving for Perfection is het een geslaagde combinatie.

Een andere reden waarom een dergelijk combinatie wenselijk is, is omdat de zangstem van zanger Jochem nogal vlak is. Dat geldt in zekere zin ook voor de productie. Het klinkt allemaal wel goed, maar het mist punch en intensiteit. Ongetwijfeld zal dit live wel in orde zijn, maar op de cd komt het er nog niet helemaal uit.

Aan de muzikanten ligt het in ieder geval niet. De drummer laat bijvoorbeeld een aantal leuke dingen horen. Neem bijvoorbeeld zijn intro op het nummer Without a Scent. Daarbij valt uit het cd boekje op te maken dat de gehele cd in slechts drie dagen is opgenomen. Een knappe prestatie. Aangezien het artwork ook in orde is, zal Noyalty zeker een voet tussen de deur krijgen. Nu alleen nog een productie om diezelfde deur in te trappen.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Noyalty Label:Eigen Beheer
Arrows Made of Desire - Songs

Arrows Made of Desire - Songs that sell fishArrows made of Desire, ik moet eerlijk zijn, ik had er nog nooit van gehoord....

Phantom Four - Madhur

The Phantom Four - Madhur Eerder dit jaar verscheen een nieuwe CD van Herb Spectacles, het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT