RECENSIE: Arrows Made of Desire - Songs that sell fish

Arrows Made of Desire - Songs
recensie cijfer 2006-11-28 Arrows made of Desire, ik moet eerlijk zijn, ik had er nog nooit van gehoord. Niet zo gek, aangezien deze eenmansband van de 19 jarige Joewi Verhoeven pas sinds kort bestaat. Wat ook niet gek is, is dat zijn eerste full length album nu al is uitgebracht. Helemaal niet gek is het resultaat hiervan.

Opgenomen op een eenvoudige 8-track, staat Songs that sell Fish vol met lekkere funky en antiek aandoende, uh, songs. De rafelige productie is duidelijk een pluspunt, aangezien dit de sfeer een meerwaarde geeft. Met een kristalheldere productie zou de charme behoorlijk afnemen, al zouden de redelijk sterke songstructuren er dan natuurlijk altijd nog staan. De nummers zijn melodieus, de zang lekker fragiel, en het geheel doet lekker fris en spontaan aan. Het is een toegankelijke plaat, maar ondertussen schuilen er kleine subtiele elementen in de songs, waardoor er na meerdere luisterbeurten nog steeds zonder verveling naar geluisterd kan worden. Voor een referentiekader: Denk aan een funky Eels, een Beck, of aan The Flaming Lips.

Al met al zeker een veelbelovend begin, zeker aangezien het een jonge knul betreft die al dit moois in elkaar gezet heeft. Voor een referentiekader: Denk aan een funky Eels, een Beck, of aan The Flaming Lips. Deze pijlen smaken naar meer, me dunkt.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Arrows Made of Desire Label:Tag Team Records
Roadrunner Records - Roadrage

Various - RoadRunner Roadrage 2006Corey Taylor (Stone Sour/Slipknot) op Graspop dit jaar; “ Do you guys know...

Noyalty - Hold your Breathe

Noyalty - Hold your Breath Sinds 2005 is de Nederlandse band Noyalty naar eigen zeggen bezig haar plek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT