RECENSIE: Noyalty - Between the Broken

Noyalty - Between The Broken
recensie cijfer 2007-11-18 De zeskopige band Noyalty heeft na een succesvolle demo sinds mei al een vol debuut klaarliggen. Dit gevuld met elf nummers en opgenomen in De Studio (Asse, België), onder leiding van Dirk Mieters en Alan Douches (Thrice, Comeback Kid, Atreyu). Een dure grap wat bekostigd werd door geld afkomstig van optredens en waarvoor tevens heel wat voor moest worden bijgeleend om de masteringskosten te kunnen betalen.

Na een dik half jaar wachten op labels met goede aanbiedingen – en zelf niet de financiële mogelijkheden om het fatsoenlijk uit te kunnen brengen - zijn de Eindhovense jongens het zat. Hun album Between The Broken is volledig gratis on-line te verkrijgen en gaan hiermee Radiohead achterna in de revolutie!

De keuze om hem volledig op internet te zetten was tot stand gekomen toen de band in Oostenrijk aan het touren was. Per show verkochten de heren ongeveer 100 euro aan merchandise, waaronder schraal gekopieerde CD's met een geprint voorkantje. Fans willen de band graag bijstaan en Noyalty wilt graag iets terug doen. Door het gratis aanbieden van het album kunnen geïnteresseerde beslissen of ze het interessant genoeg vinden om naar een show te gaan, wat ongetwijfeld een positieve uitwerking zal hebben.

Op het album horen we invloeden van A Wilhelm Scream, Boysetsfire en Comeback Kid en combineren de jongens de techniek en felheid van emocore met de brandende energie van hardcore. Overeenkomst met de MCD zijn de nummers ‘What are you waiting for’ en ‘Without A Scent’ – welke tevens het oudste nummer op het album is. Waartegenover de track ‘The Wrongs And Rigtheous’ staat, deze is op zijn beurt pas in de studio afgemaakt. De band zelf ziet het nummer ‘Hell In The Place We Call Home’ als uitschieter, ‘een erg gaaf nummer om live te spelen’. Eigenlijk staat het hele halfuurtje voor heerlijke muziek en kunnen ze trots zijn op elke seconden!

Wat de band verfrissend en variërend maakt is de combinatie van clean vocals en felle screams. Zanger Daniel en Jochem wisselen elkaar netjes af in de nummers. Helaas zal de band het tevens een half jaartje zonder Jochem moeten doen, dit aangezien hij een half jaar door Australië gaat backpacken. Misschien leuk te combineren met wat leuke optredens in het continent.. ? De band hoopt dat ooit een label hem wil uitbrengen, dit ook aangezien de artwork en alles al af is. Echter zullen ze niet zomaar een simpele deal aangaan, of iets waar ze niets aan hebben. Tot die tijd blijven ze het gewoon lekker zelf doen, iets wat tot nu toe prima werkt. Noyalty is klaar om de wereld te laten zien dat de geest van hardcore en punk nog altijd leeft in deze dagen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Noyalty Label:Eigen Beheer
Remmelt, Muus & Femke – Evensong

Remmelt, Muus & Femke - EvensongHugo Remmelt en Thijs Muus begonnen in 1995 als duo. Na meer dan 500...

Bring Me the Horizon - Count Your Blessings

Bring Me The Horizon - Count Your Blessings De fans van I Killed the Prom Queen, The Devil Wears Prada en As I Lay Dying...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT