RECENSIE: Various - Run For Cover Records: 2014 UK/EU Sampler

RFC
recensie cijfer 2014-09-29 Run for Cover Records is een jong Amerikaans label dat sinds 2008 een flink aantal talentvolle bands onder zijn hoede heeft, bijna allemaal te plaatsen binnenhet hardrock spectrum tussen Black Flag en Blink-182. In het verleden heeft het label gediend als opstap voor de bekende Amerikaanse hardcore punkacts als The Wonder Years en Title Fight. Laatsgenoemde is ook te vinden op deze label sampler, die verder vol met jonge, talentvolle rockbands zit die met veel enthousiasme een hoop leuks laten horen. Een hele zwakke rap-act en een matig stukje shoegaze daargelaten valt er hier genoeg te ontdekken.

De bands die bij fans van het genre misschien wel een belletje doen rinkelen zijn Citizen, Modern Baseball en eerder genoemde Title Fight. Alledrie zijn ze aanwezig met sterke nummers, genoeg om het de komende jaren op de festivals waar te kunnen maken. Grootste verrassing op deze sampler is Hostage Calm, die met ‘Don’t Die On Me Now’ veel hitpotentie verraden. Ook Captain, We’re Sinking heeft met ‘Montreal’ goud in handen. Beide bands hebben bands als Yellowcard en Jimmy Eat World als duidelijke inspiratebronnen. Andere bands die in positief opzicht opvallen zijn Basement, die wel wat weg hebben van een jonge Nirvana, en Seahaven, die met het sfeervolle ‘Silhouette (Latin Skin)’ een song afleveren die je vroeg of laat wel op de soundtrack van een indiefilm tegenkomt.

Richting het einde van de plaat begint de talentenpoel van Run for Cover Records helaas toch erg leeg te geraken. De shoegaze van Cloakroom en Whirr is niks om over naar huis te schrijven, maar met de hiphop van GDP slaan ze volledig de plank mis. Hij lijkt volledig voor de diversiteit te zijn toegevoegd, maar het is wel duidelijk dat Run for Cover Records zich beter onder de gitaren kan blijven bevinden.

Iedereen die houdt van de punkrock en emo van bands als Billy Talent en The Story So Far zal er goed aan doen een aantal van deze bands te proberen, voor die mensen valt er hier een hoop leuks te ontdekken. Natuurlijk zullen ze zich allen nog moeten bewijzen met afzonderlijke albums, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat een heel aantal van deze bands binnenkort op de Vans Warped Tour-achtige festivals te bewonderen zullen zijn.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Various Label:Run For Cover Records
Cover Lia Ices - Ices

Lia Ices - IcesVoor deze plaat ga ik het eens over een andere boeg gooien. Iets in die trant...

Cover Erland and The Carnival - Closing Time

Erland and The Carnival - Closing Time Erland & The Carnival is een band met traditionele waarden. Het trio,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT