RECENSIE: Fiddlehead - Between The Richness

Fiddlehead
recensie cijfer 2021-07-26 ”I carry your heart with me, I carry it in my heart, I am never without it, anywhere I go, you go”. Met deze dichtregels van de Amerikaanse dichter E.E. Cummings (1894-1962) opent Fiddlehead haar nieuwe album Between The Richness.

De dichtregels uit opener ‘Grief Motif’ en afsluiter ‘Heart To Heart’ vormen ook meteen het centrale thema van de plaat. Op het album verwerkt zanger Pat Flynn het (tienjarige) verlies van zijn vader. Tegenover dat verlies staat ook het begin van iets nieuws, de geboorte van zijn zoon (de song ‘Joyboy’ is een ode aan zijn pasgeborene). Dat wordt samengebracht in de track ‘Heart To Heart’. De albumtitel Between The Richness is in dat verband veelzeggend: de vader en zoon van Flynn luister(d)en beiden naar de naam Richard.

Fiddlehead is een post hardcoreband uit de Verenigde Staten, opgericht door Have Heart zanger Pat Flynn en zijn voormalige roommate Alex Dow (gitaar), zijn bandmaatje Shawn Costa (drums), aangevuld met gitarist Alex Henery en bassist Casey Nealon. Between The Richness (verschenen op Run For Cover Records) is het tweede album van Fiddlehead.

Between The Richness heeft een zwaarmoedig thema, maar als de luisteraar zich niet teveel bekommert om de teksten, dan valt er gelukkig nog genoeg te beleven op het album. Fiddlehead weet hoe ze een dynamisch bandgeluid moet neerzetten. Ingetogen gezongen passages worden afgewisseld met emotionele uitbarstingen met fraaie samenzang en screams. De songs zitten vol melodie en de twee gitaristen en drummer zorgen voor een stevige, energieke sound waarin de hardcore roots van de bandleden nog te herkennen zijn.

Between The Richness is gewoon een prima plaat. Maar als album nummer drie er ooit gaat komen, moet meneer Flynn wel op zoek naar een nieuw thema, want zijn familieleven heeft hij nu wel genoeg bezongen. Klaar voor een nieuwe, frisse start dus.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Fiddlehead Label:Run For Cover Records
Cover Current Joys - Voyager

Current Joys - Voyager Current Joys is één van de vele projecten van Nick Rattigan. De Amerikaanse...

Cover Rostam - Changephobia

Rostam - Changephobia Jarenlang vormde Rostam Batmanglij samen met Ezra Koenig het centrale duo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT