RECENSIE: Korn - Live & Rare

Korn - Live and Rare
recensie cijfer 2006-08-23 Je hebt van die bands die inmiddels al ver over hun top heen zijn en intussen al een heel eind naar beneden zijn gekletterd. Het grootste voorbeeld hiervan is momenteel misschien wel Korn. De band die ooit nog zorgde voor een aardbeving binnen de muziekwereld door iets heel nieuws te introduceren, zijn momenteel niet echt meer dan een parodie van zichzelf.

Korn, die voor hun laatste album overstapte naar EMI records had schijnbaar nog een contract met Sony voor (minimaal?) één album en dat brengt ons bij Korn - Live & Rare. Een plaat die eigenlijk gewoon betiteld had kunnen worden als 'Live', want afgezien van twee niet normale album tracks is alles wat deze plaat slaat live materiaal.

Het live gedeelte bestaat uit een paar onderdelen. Eerst treffen we zeven nummers aan die opgenomen zijn eind 2003. Vervolgens de tenenkrommende cover van Pink Floyd's Another Brick In The Wall (jawel, deel 1,2 én 3) tijdens de Projekt Revolution tour waarvan we ook de samenwerking tussen Linkin Park en Jay-Z kennen.

Het verkrachten van wereldnummer wordt vervolgens doorgezet richting Metallica. Tijdens de MTV icon show op MTV die in het teken stond van Metallica trad Korn op met het nummer One. Ondanks dat dit nummer wel lekker in eigen stijl gespeeld werd, gaat het absoluut ten onder aan het origineel.

De laatste twee live nummers (A.D.I.D.A.S. en My Gift To You) zijn zeven jaar oude opnames, opgenomen tijdens Woodstock 1999, toen Korn nog op hun top zat en dit zijn dan wellicht ook wel de beste 2 nummers op deze live verzamelaar.

Deze plaat is waarschijnlijk alleen wat voor de echte die-hard fans die Korn onvoorwaardelijk zijn blijven steunen en volgen. Toch ben ik zelf van mening dat je van een band die live al niet echt lekker uit de verf komt geen live CD moet uitbrengen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Korn Label:Sony Music
The Liszt - Coming From Doubt

The Liszt - Coming From Doubt, Journeying to TruthHet Nederlandse The Liszt legt de lat met dit debuutalbum gelijk behoorlijk...

Heaven Shall Burn - Deaf to our Prayers2

Heaven Shall Burn - Deaf to our Prayers Wellicht één van de grootste Century Media releases dit jaar is de nieuwe van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT