RECENSIE: The Men (USA) - Tomorrow`s Hits

The Men
recensie cijfer 2014-04-25 Wat was dat toch een heerlijk bandje op Incubate 2012; The Men. De mannen met de slechtste Google search naam denkbaar rockte die dag iedereen van hun sokken met een stomende “The Stooges meets Ramones stijl” set. Net als die dag een vergelijkbare band als Japandroids dat deed. Gas erop en de luisteraar het gevoel geven dat rock 'n roll niet dood is, maar springlevend. Dat idee, begrijpt u wel?

Welnu; deze mannen in hun leren jackies houden ook qua output het gas erop, want Tomorrow's Hits is hun vijfde album in vijf jaar. Ziet u; het kan nog steeds! En ook zonder kwaliteitsverlies kan ik er gelijk bij vermelden. En dat niet alleen, want wat neemt de band toch iedere keer weer de gedaante van een kameleon aan! Net als het mooie diertje maakt The Men met iedere plaat een stijlverandering door want op deze nieuwe heeft een zekere Bruce Springsteen z'n intrede gedaan.

En hoe; als een volbloed E-Streetband raast de band door de acht songs. Opener 'Dark Waltz' geeft hier al blijk van met dat heerlijke orgeltje, maar doet door de scheurende mondharmonica ook aan Bob Dylan denken. 'Get What You Give' had echter zo op Born In The USA kunnen staan. Of luister maar eens naar het stomende 'Different Days', werkelijk onweerstaanbaar.

Het verleden komt eigenlijk maar een keer om de hoek kijken, en wel bij de vuige hogesnelheidstrein 'Pearly Gates' waarbij Iggy Pop and The Stooges op een geweldige manier eer aangedaan wordt met scheurende garagegitaren, dito scheurende sax en woeste zang. De dronkemanswals 'Sleepless Nights' neemt vervolgens even gas terug. Tom Petty komt nog even langs in 'Settle Me Down'. The Men draagt hun invloeden op de mouw, maar evenaart deze niet alleen qua songs, maar doet dit met zo'n gedrevenheid en enthousiasme dat er geen ontkomen aan is. Buitengewoon knap.
Recensent:Mark Michels Artiest:The Men (USA) Label:Konkurrent
Cover Brenda Bee - Sweet Disguise

Brenda Bee - Sweet DisguiseOm de zoveel tijd wordt er weer eens een fijne plaat van eigen bodem...

Cover Transatlantic - Kaleidoscope

Transatlantic - Kaleidoscope Supergroep Transatlantic begon in 1999 als bijbaantje voor vier muzikanten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT