RECENSIE: Appa & Sjaak - Wolf

Wolf
recensie cijfer 2013-10-01 De Amsterdamse rappers Appa en Sjaak sloegen de handen ineen om de soundtrack voor de film Wolf te produceren. Het duo leverde eerder al eens de nederhop klassieker ‘Ik Heb Schijt’ af. Een plaat samen klinkt dan ook als een veelbelovend project. Sjaak is vooral de ideale rapper voor een vrolijke en onzinnige rap. Dit bewees hij, onder andere, met zijn vele Opposites-samenwerkingen. Appa is het maatschappelijke geweten. Hij gebruikt zijn Marokkaanse achtergrond om de multiculturele problemen in Nederland te benoemen.

Op de cd worden beide kanten van de rappers afgewisseld. Het nummer ‘Fuck You (Dan Wat)’ doet qua sfeer denken aan ‘Ik Heb Schijt’. Het nummer heeft, in tegenstelling tot de klassieker, geen maatschappelijke boodschap. Het refrein is lekker simpel en de beide rappers staan lekker op te scheppen. De heerlijke flow van zowel Sjaak als Appa maakt het nummer knallend.

In samenwerking met Nasrdin Dchar laat Appa zich solo van de gevoeligere kant horen. ‘Onbegrepen’ produceert zinnen als ”Teveel woede om de pijn te voelen, veel te weinig mensen die begrijpen wat wij bedoelen.” Het piano melodietje levert, tussen de overwegende trap beats, een heerlijk westcoast geluid.

Met Wolf maken de rappers Appa en Sjaak een sterke plaat. Trap en keiharde beats worden goed aangevuld door de MC’s. Beiden zijn gezegend met een soms hilarisch Amsterdams accent, dit komt het luisterplezier ten goede. Dat de nummers goed passen bij een misdaadfilm verwondert dan ook niet. Met als afsluiter een steengoede Posse Cut, waarop rappers MocroManiac, Feis, Sjaak en Appa naast elkaar los gaan, is ook de pure hiphopfan overtuigd. Vooral Appa, die een half nummer de tijd neemt om zichzelf leeg te rappen, maakt hierop indruk. Pure klasse. Het is jammer dat Wolf binnen 45 minuten alweer afgelopen is.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Appa & Sjaak Label:Top Notch
Cover Tourist - Antwerps Testament

Tourist - Antwerps TestamentHet Belgische Eigen Makelij is als label een grote kracht gebleken binnen de...

Cover Elton John - The Diving Board

Elton John - The Diving Board The Diving Board is de dertigste solo plaat van de hand van Elton John ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT