RECENSIE: Playstation 2 - SingStar Rocks

SingStar Rocks 666
recensie cijfer 2006-05-22 Na SingStar, SingStar Party, SingStar Pop en SingStar ‘80s is er nu ook SingStar Rocks! Deze game is net als haar vier voorgangers exclusief uitgebracht op de PlayStation 2.

Mocht je reeds in het bezit zijn van een eerdere editie, dan kun je dit spel ook zonder de twee microfoons en USB-converter kopen – dit scheelt maarliefst 30 euro in de verkoopprijs! Of misschien is het juist wel leuk om deze extra’s erbij te kopen, want deze editie van SingStar kun je spelen tot en met 8 spelers! Dit samen zingen kan je trouwens ook doen met één microfoon door de “Geef de microfoon door”-functie in het spel aan te zetten. Maar mocht je er meerdere hebben dan kun je ook een wedstrijd en/of duet met je vriend(inn)en doen.

Na het kiezen van het niveau (makkelijk, gemiddeld of moeilijk) kun je kiezen uit 30 tracks en 6 medleys. Opvallend is dat meer dan 10% van deze tracks gezongen zijn door Nederlandse artiesten (denk aan Anouk, De Heideroosjes, Di-rect en Golden Earring). Na een nummer gekozen te hebben kun je kiezen uit een normale of korte versie. Wanneer je dit hebt gedaan kan de karaoke beginnen. Onder begeleiding van de betreffende videoclip komt de tekst en toonhoogte voorbij op het scherm.

Mocht je nog eens terug willen lachen om jezelf kun je op de “Herhaal” knop drukken die het door jouw gezongen nummer herhaalt.. Mocht je tevreden zijn over het resultaat, dan is het zelfs mogelijk om je prestaties op te slaan op de memory-kaart. Ik zeg: opsturen naar een platenmaatschappij en laat dat droomcontract maar komen!

Net als s bij de vorige editie, Singstar 80's vervelen ook deze 30 nummers erg snel. Niet alle nummers zullen iedereen aanspreken doordat ze best uiteenlopend zijn. Van Keane tot The Offspring en van Peter “Kom Van Dat Dak Af” Koelewijn tot Nirvana.

Met spellen als deze en bijvoorbeeld de quiz-serie Buzz probeert Playstation de groep niet-gamers over te halen om hun console aan te schaffen. Binnenkort komt voor deze console zelfs een kruiswoordraadselspel! Sony wilt graag van hun Playstation een gezinscomputer maken die uit de kast gepakt wordt op een gezellige verjaardag. Ik betwijfel echter of dit ooit zal gaan gebeuren.

Bezoek de SingStar Website
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Playstation 2 Label:Sony Playstation
Mo & Grazz - Fallin’ Upon Def Ears

Mo & Grazz - Fallin' Upon Def EarsMonique Harcum is een zangeres met haar roots in de soul. DJ Grazzhoppa heeft...

Dearly Deported - Watching from a distance

Dearly Deported - Watching From a Distance Watching From A Distance , het tweede studioalbum van het Vlaamse kwartet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT