RECENSIE: Mo & Grazz - Fallin' Upon Def Ears

Mo & Grazz - Fallin’ Upon Def Ears
recensie cijfer 2006-06-09 Monique Harcum is een zangeres met haar roots in de soul. DJ Grazzhoppa heeft zijn roots in de (underground) hiphop en je zou hem kunnen kennen van DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband waarmee hij in 2005 op Lowlands optrad. Samen zijn ze Mo&Grazz en hebben ze een album gemaakt getiteld Fallin’ Upon Def Ears. Dit album klinkt wel ongeveer zoals je zou verwachten van een zangeres en een DJ die samen een plaat opnemen: Goed verzorgde vocalen, veel hiphop beats, scratches en af en toe een sample. De verdere muzikale invulling bestaat voornamelijk uit basgitaar, wat toetsen en een gitaar. De beats van DJ Grazzhoppa voeren echter steeds de boventoon. Hierdoor blijft de muziek van Mo&Grazz steeds hiphop met soul-zang wordt het geen R&B. In een aantal nummers wordt ook een cello gebruikt, zoals in Sometimes en in het prachtige My Life. In het jazzy Feel It is een prominente rol weggelegd voor de trompet.

Fallin’ Upon Def Ears is vrij laid back en daardoor uitermate geschikt voor zomerse temperaturen. Wel wordt het geheel af en toe een beetje eentonig. Dit is echter direct weer voorbij als in het nummer Another Day rapper Omni een gastbijdrage levert. Hij had wat mij betreft wel in wat meer nummers mee mogen doen.

In de afsluitende track Stop It Grazz mag DJ Grazzhoppa zijn scratch- en samplekunsten vertonen waarbij Monique steeds zit te zeuren dat hij er mee op moet houden. Als zij zegt dat hij moet stoppen omdat zij TV zit te kijken gooit hij er gelijk een sample van Public Enemy’s She Watch Channel Zero doorheen. Erg grappig gevonden.

Mo&Grazz hebben met Fallin’ Upon Def Ears een lekker zomers album gemaakt dat soms wel wat eentonig is, maar genoeg sterke tracks bevat om te blijven boeien.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Mo & Grazz Label:Draaischijf
For A While - Wish I Never Met You

For A While - Wish I Never Met YouHet trio Patrick Heeres (gitaar/zang) Kees Pabbuwee (bas/zang) en Michiel...

SingStar Rocks 666

Playstation 2 - SingStar Rocks Na SingStar, SingStar Party, SingStar Pop en SingStar ‘80s is er nu ook...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT