RECENSIE: Blitz Kids - Never Die

Cover Blitz Kids - Never Die
recensie cijfer 2013-01-14 Als je door Kerrang! word genomineerd voor ‘Beste Britse nieuwkomer’ dan weet je als band dat je wat kunt. En Blitz Kids kan zeker wat! De band heeft in 2011 haar debuutalbum Vagrants And Vagabonds uitgebracht en haalde daarmee al lovende recensies. Na een jaar vond het Britse viertal dat het tijd werd om weer eens van zich te laten horen en kwamen met het idee om een mini-album uit te brengen, als voorproefje van het werk dat nog komen gaat.

Never Die is de naam van het zes nummers tellende mini-album en het staat vol met kwaliteit. De band heeft een zeer eigen geluid weten te ontwikkelen die in de komende jaren menig festivalpubliek gaat veroveren. De plaat begint met wat rommelige metalsounds maar dit gaat al snel over in catchy melodieën en dito riffjes.

Blitz Kids heeft met het openingsnummer ‘You’re Dead To Me’ een song uitgezocht die je bij de oren pakt en ervoor zorgt dat je de komende tijd je aandacht kwijt bent aan de Britse rockers. Het nummer zet meteen de toon door een lekker tempo neer te leggen en een refrein in te zetten dat je na één keer luisteren mee kunt zingen. Ook aan een breakdown, waar het publiek fijn op los kan gaan, is gedacht. De boodschap is duidelijk, Blitz Kids is een band vol energie en verwacht dit ook van haar luisteraars. Dit wordt nogmaals onderstreept door het nummer meteen over te laten lopen in het eveneens sterke ‘Warrior’. Een song die in dezelfde stijl blijft, maar toch verfrissend klinkt.

Maar Blitz Kids kan meer dan de gitaren laten scheuren. Voor het opnemen van ‘Wild Hearts’ heeft het viertal wat jazzy en blues-achtige invloeden gevonden. Een stijl die de band zeker niet verkeerd staat, maar al gauw wordt er weer overgeschakeld op de rock waar de band in uitblinkt. De rock die ons brengt bij ‘Never Die’, hét vlaggenschip en de afsluiter van het album. Een nummer die we nog vaak gaan horen, en op zichzelf al een reden is om het album aan te schaffen. In een notendop bestaat de hit, want dat is het, uit een goede opbouw, een heerlijk refrein en een energie waar je u tegen zegt.

Blitz Kids maakt met Never Die dus alle verwachtingen waar. De band heeft een sterke sound gevonden, goede nummers gemaakt en heeft de lat hoog gelegd voor het vervolgalbum wat komen gaat. ‘Never Die’ laat de meeste indruk achter van alle nummers en schreeuwt om media-aandacht. Aandacht die het ook verdient en hopelijk zien we Blitz Kids komende zomer op de grote festivals. Want een doorbraak kan niet lang meer op zich laten wachten.
Recensent:Rob van Rens Artiest:Blitz Kids Label:Suburban Records
Cover Robben Ford - bring it Back Home

Robben Ford - Bring it Back Home Robben Ford is een grote meneer als het gaat om blues en gitaar. Toch...

Cover Steve Hackett - Genesis Revisited II

Steve Hackett - Genesis Revisited II Hoewel Steve Hackett al in 1977 Genesis verliet, zal zijn naam wel voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT